ga naar inhoud

Beauty and the Beast - Malandain Ballet Biarritz

Op 10 en 11 maart 2018 presenteert Music Hall in Stadsschouwburg Antwerpen de betoverende balletvoorstelling ‘Beauty and the Beast’. Hierin tracht choreograaf Thierry Malandain, op de tonen van Tchaikovsky, de dualiteit van de mens tot uiting te brengen, zonder zich te verliezen in alle mogelijke interpretaties van het wereldberoemde verhaal. ‘The Beauty’ belichaamt in deze donkere en sensuele productie de menselijke ziel, ‘The Beast’ zijn levenskracht en instincten.

“Het filmwerk van Jean Cocteau uit 1946 introduceerde de representatie van de innerlijke demonen van de artiest, door middel van de dualiteit van ‘The Beast’. Een concept waarop ik verder inga met mijn ballet. Of het nu om verloren eenheid gaat, of over de verscheurde menselijke natuur, in deze versie trouwt ‘The Beast’, bevrijd van zijn innerlijke demonen en op de symfonische muziek van Tchaikovsky, met zijn ‘Beauty’ onder de brandende zon.”

– Thierry Malandain –

Het Malandain Ballet Biarritz is één van de negentien ‘Centres Choréographiques Nationaux’ (CCN) in Frankrijk. Sinds de oprichting in 1998, staat het ballet onder leiding van directeur-choreograaf Thierry Malandain en is het gehuisvest in het ‘Gare du Midi’ van Biarritz, dat omgebouwd werd tot evenementenhal. Het vaste gezelschap bestaat uit 22 dansers en hun stijl wordt doorgaans onder ‘neoklassiek’ gecatalogeerd.

La Passione is een professioneel orkest dat zijn diensten aanbiedt aan hoogstaande koren en solisten met als doel: muziek brengen naar een zo breed mogelijk publiek. Vooral vanaf 2005 kreeg La Passione bekendheid als een kwalitatief begeleidingsorkest. Onder de artistieke leiding van Vera Van Eyndhoven en Geert Hendrix werden de grote Bach-werken, maar ook Haydn, Mozart, Tchaikovsky, Mendelssohn, Beethoven, Brahms, Or, Verdi en vele anderen aan het repertoire van het orkest toegevoegd.

Deze indrukwekkende balletvoorstelling ‘Beauty and the Beast’ zal door Music Hall TS, Malandain Ballet Biarritz en het Belgische symfonisch orkest La Passione, opnieuw geproduceerd worden.

‘Beauty and the Beast’

Productie: Music Hall TS ism Malandain Ballet Biarritz en La Passione

Choreografie: Thierry Malandain Muziek: Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Balletgezelschap: Malandain Ballet Biarritz

Symfonisch orkest: La Passione

Data

10.03.18 20:00 Stadsschouwburg Antwerpen Tickets
11.03.18 15:00 Stadsschouwburg Antwerpen Tickets