ga naar inhoud
Dit evenement is afgelopen.

Bejart Festival - Antwerpen

3 BALLETTEN, 1 GROOTMEESTER

Music Hall

Cantate 51 – Syncope - Le Sacre du Printemps

Een man, een oeuvre, een gezelschap. Het Béjart Ballet Lausanne is het instrument van een van de belangrijkste choreografen van de twintigste eeuw. Maurice Béjart is een uitzonderlijk kunstenaar, een genie van de dans, een meester in het ballet. Stadsschouwburg Antwerpen is dan ook niet weinig trots u het weergaloze werk van deze grootmeester van de kunst te mogen voorstellen.

Het evenement, dat nu reeds als een van de hoogtepunten van het seizoen wordt aangekondigd, begint met een klassiek ballet, Cantate 51.
Dit ballet
belicht het werk van Maurice Béjart en van Jean Sébastien Bach met de Annunciatie als thema. Cantate 51 is een universele hymne aan de harmonie en de spirituele groei. Het werk werd in maart 1966 in Brussel gecreëerd.

Vervolgens maken we kennis met Syncope, het hedendaagse ballet dat Gil Roman, huidig artistiek directeur van de compagnie Béjart Ballet Lausanne, ons voorbereidde. Het ballet is de bekroning van een leven lang werken aan de zijde van Maurice Béjart. Syncope kwam tot stand in Lausanne in 2010.
 
We eindigen de avond in schoonheid met Le Sacre du Printemps, de befaamde choreografie die Béjart in december 1959 in Brussel creëerde. Het ballet, ontdaan van alle kunstgrepen, is een Ode aan de eenwording tussen Man en Vrouw in het diepst van hun vleselijke wezen. Een Ode aan de vereniging van hemel en aarde, een dans van leven of dood, tussen mens en plant.

Deze uitzonderlijke avond zal ongetwijfeld de annalen in gaan als een van de mooiste momenten uit de dansgeschiedenis van Antwerpen.


 

Data

Er zijn nog geen data beschikbaar voor deze voorstelling.