ga naar inhoud
Dit evenement is afgelopen.

Bejart Festival - Gent

3 BALLETTEN, 1 GROOTMEESTER

Music Hall

Cantate 51 - Là où sont les oiseaux - Brel en Barbara

Dit najaar kan u opnieuw kennismaken met enkele van de meest aangrijpende choreografieën van grootmeester Maurice Béjart. Het is altijd weer een groots moment, een grote les in compositie en vernuft. Het is vooral ook een groot genoegen te mogen applaudisseren voor de prachtige dansgroep van het Béjart Ballet Lausanne onder leiding van Gil Roman.

Het evenement, dat nu reeds als een van de hoogtepunten van het seizoen wordt aangekondigd, begint met een klassiek ballet, Cantate 51. Dit ballet belicht het werk van Maurice Béjart en van Jean Sébastien Bach met de Annunciatie als thema. Het werk werd in maart 1966 in Brussel gecreëerd en is een universele hymne aan de harmonie en de spirituele groei. Het vat de kunst van Maurice Béjart en zijn mystieke zoektocht perfect samen.

Het tweede ballet, Là ou sont les Oiseaux, is hedendaagser. Gil Roman creëerde het in 2011 voor het China Shanghai International Arts Festival. Het ballet is geïnspireerd door de tekst van de Chinese dichter Chen Sheng Lai en het werk van Marta Pan, een groot beeldhouwster en vriendin van Maurice Béjart.

In het derde luik van de avond, Brel & Barbara, zijn we getuige van de volmaakte beheersing van dansers die gestalte geven aan dertien sublieme chansons van Brel en Barbara. Van Ne me quitte pas over La Valse à Mille temps tot het onvermijdelijke Aigle noir rijgen de kippenvelmomenten zich aaneen. Béjart creëerde deze choreografie in Lausanne in 2001.

 

 

Data

Er zijn nog geen data beschikbaar voor deze voorstelling.