ga naar inhoud
Dit evenement is afgelopen.

Flanders Fields, eindbestemming Poperinge

Intiem theater op een unieke locatie

De Britse militaire begraafplaats Lijssenthoek in Poperinge het serene toneel voor een intiem thezaterstuk over de Eerste Wereldoorlog. De voorstelling komt er op vraag van de Stad Poperinge en met steun van Toerisme Vlaanderen. Het script is van Willem Wallyn en Maliboe, Indra Siera neemt de regie op zich.

Lijssenthoek Military Cemetery in Poperinge is de grootste hospitaalbegraafplaats van de Ieperboog. Op deze site rusten bijna 11.000 slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Het is een multiculturele begraafplaats, waar mensen van dertig nationaliteiten begraven zijn: Britse soldaten, maar ook slachtoffers uit onder meer Frankrijk, Duitsland en zelfs China.

Tussen de duizenden graven van soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog sneuvelden, ligt één vrouw begraven op de Britse militaire begraafplaats Lijssenthoek: verpleegster Nellie Spindler. Haar laatste rustplaats in Poperinge vormt vanaf mei 2015 het indrukwekkende en serene decor van een pakkende voorstelling. 'Flanders Fields, eindbestemming Poperinge' is een aangrijpende belevenis die de toeschouwers onderdompelt in de persoonlijke verhalen van enkele oorlogsgetuigen. Dat we hen leren kennen op de exacte plek waar ze aan hun einde kwamen, op een locatie die de Eerste Wereldoorlog haast tastbaar maakt, zorgt voor een unieke ervaring. Uiteraard kan je niet om de oorlogsellende aan het front heen, maar deze voorstelling wil ook de kameraadschap belichten, en de ontsnappingsmogelijkheden die het evacuatiehospitaal bood.

Met oa.: Steph Goossens (Thuis, Fata Morgana), Joke De Bruyn (Crème de la Crème, Kinderen van Dewindt), Steve Aernouts (Any Way the Wind Blows, Aspe, Witse) en Eve Van Avermaet.

Data

Er zijn nog geen data beschikbaar voor deze voorstelling.