Welkom op Music Hall βeta. Start met registreren. Feedback is hier welkom.

Il Trovatore
Wereldberoemde opera van Verdi

Dit evenement is afgelopen.

Data

21 oktober 2012 15:00 Capitole Gent Afgelopen  

Beschrijving

2 klassiekers van de grootmeester

In 2013 vieren we de 200e verjaardag van de geboorte van Giuseppe Verdi, één van de grootste Italiaanse operacomponisten. Daarom trakteren we u dit najaar al op twee klassiekers van deze grootmeester: Il Trovatore, de wereldberoemde opera en het adembenemende koorwerk Messa da Requiem.

 

Il Trovatore: opera vol emotie

Il Trovatore vertelt Verdi een sterk verhaal over de kracht van liefde, haat, jaloezie en bloedbanden. Il Trovatore was van bij de start enorm populair. Tijdens de eerste drie jaar na de première werd de opera 229 keer opgevoerd. De voorstelling heeft door de jaren heen niet aan populariteit moeten inboeten. Integendeel, ook dit jaar laat de opera u op het puntje van uw stoel zitten en neemt u mee op een indrukwekkende muzikale reis.

Zweedse regisseuse Marianne Berglöf overtuigt met haar eigenzinnige interpretatie van Il Trovatore als een conflict dat zich afspeelt in het keiharde Italiaanse maffamilieu, in de sfeer van de ‘film noir’. Berglöfs’ interpretatie wordt ondersteund door het koor en orkest van het Nationaal Bolshoj Theater Minsk o.l.v. Viktor Ploskina.

Italiaans gezongen en gesproken, Nederlandse boventiteling

 

Organisator

Music Hall

  • Nieuwsbrief

    Registreer u en schrijf in op onze nieuwsbrief.: