ga naar inhoud
Dit evenement is afgelopen.

Piaf, De Musical

Laatste kans! - Stopt definitief op 8 mei!

In het jubileumjaar 2015 brengen Music Hall en Stage Entertainment Nederland  ‘Piaf, de Musical’ van Pam Gems op de planken. Niemand minder dan Els de Schepper vertolkt de glansrol van Edith Piaf in dit prachtige eerbetoon aan “La Mome” Piaf. In 2016 trekt 'Piaf' nog altijd volle zalen. Als het doek op 8 mei 2016 valt hebben bijna 30.000 mensen deze indrukwekkende voorstelling gezien.

Naast Els de Schepper schitteren Gene Thomas, Sébastien Desmet, Jasmine Jaspers, Mira Delbaen, Hans Rooyaards en Sven Tummeleers in de cast van Piaf, de musical!‘Piaf, de musical’ biedt Els de Schepper voluit de gelegenheid om het publiek te begeesteren met haar grote acteer- en zangtalent, in een rol die op haar lijf geschreven is.

Ze treedt hiermee in de voetsporen van onder meer Elaine Page en dichter bij huis Liesbeth List, die de legendarische zangeres vertolkte in de Nederlandse productie van deze prachtige voorstelling. Samen met Eddy Habbema tekent Els de Schepper ook mee voor de regie van deze voorstelling.

Over Els de Schepper

De meeste mensen kennen Els de Schepper als comédienne, die met haar twaalf one-woman shows niet minder dan 1500 voorstellingen speelde. Daar stopt ze nu even mee om de uitdagende titelrol in ‘Piaf, de Musical’te vertolken. Els studeerde in 1990 af aan Studio Herman Teirlinck, maar speelde tijdens haar studies al in de musicals ‘Nonsens’ (Fakkeltheater) en ‘Dokter De Vuyst’ (NTG). Vooral door haar televisiewerk raakte ze bekend bij het grote publiek. Ze was onder andere te zien in ‘Wittekerke’ en ‘Kriebels’ (VTM). Sinds 1993 maakt Els elke twee jaar een nieuwe one-woman show. In 2009 was zij de eerste Vlaamse cabaretière die een solovoorstelling bracht in de uitverkochte Antwerpse Lotto Arena, met ‘Els de Schepper Roddelt’. Els publiceerde ook drie boeken: ‘Het heeft zin’, ‘De ziel die haar naam zelf koos’ en ‘Niet geschikt als moeder’. Met ‘Piaf, de Musical’ stevent ze af op een nieuw hoogtepunt in haar nu al rijke carrière.

Over Edith Piaf en de musical

In 2015 zou de Franse chansonnière Edith Piaf 100 jaar zijn geworden, mocht ze niet op 10 oktober 1963 zijn overleden na een turbulent leven vol mannen, drank en drugs. Maar haar liedjes blijven onsterfelijk: La Vie en Rose, Padam... Padam, Milord, Les Trois Cloches en natuurlijk Non, je ne regrette rien... het is een lange en indrukwekkende lijst.

In 1999 produceerde Albert Verlinde Entertainment voor het eerst deze musical in Nederland met Liesbeth List in de hoofdrol. Het werd een overdonderend succes, met een herneming in 2008, opnieuw met Liesbeth List en meer dan 200 voorstellingen in Nederland en Vlaanderen.

‘Piaf, de musical’ vertelt op een originele manier het levensverhaal van Edith Gassion, geboren in 1915 als dochter van een Italiaans-Berberse cafézangeres en een Franse acrobaat. Edith groeide op bij haar grootmoeder in een bordeel in Normandië en had een erg ongelukkige jeugd. Toen ze twintig was, werd Edith ontdekt als zangeres en trad ze voor het eerst op in het Parijse Cirque Médrano. Van toen af ging het hard met haar carrière, en na de Tweede Wereldoorlog werd Piaf ook opgemerkt in het buitenland. Ondanks haar grote succes bleef Edith een onzekere, gekwetste en wispelturige vrouw die haar heil zocht in een turbulent liefdesleven, drank en drugs. Ze overleed op 10 oktober 1963 – nauwelijks 48 jaar oud – in Plascassier aan een inwendige bloeding.

Ontdek Els de Schepper als Edith Piaf in ‘Piaf, de Musical’ met alle grote hits als La Vie En Rose, Milord, Mon Dieu, Padam en natuurlijk Non, Je Ne Regrette Rien.

Data

Er zijn nog geen data beschikbaar voor deze voorstelling.