ga naar inhoud
Dit evenement is afgelopen.

Ben X, de musical

Vernieuwend

Musical van Vlaanderen

Een co-productie van Musical van Vlaanderen en één

Na het boek, het toneelstuk en de film … nu de grensverleggende musical!

Ben is een eenzame, licht autistische jongen die op school zwaar gepest wordt. Hij probeert de echte wereld zoveel mogelijk te ontvluchten en kruipt daarbij steeds dieper in zijn droomwereld: een virtuele wereld in een computergame. Wanneer Ben voor de zoveelste keer het slachtoffer wordt van zijn pestende klasgenoten, slaan de stoppen door. Hij wil dood, hij wil een ‘end game’ zoals hij het zelf noemt. Zijn internetvriendin neemt de trein om hem op te zoeken…

Het autistische denkpatroon van Ben (het hoofdpersonage), de pesterijen op school en de 'game'-droomwereld waarin Ben vlucht, zullen op briljante wijze voorgeschoteld worden aan de toeschouwers.

Door middel van snelwisselend live camerawerk, gigantische projecties en prachtig gecomponeerde muziek die de leefwereld van Ben in beeld brengen, word je volledig meegezogen in het verhaal.
(daardoor is deze voorstelling niet geschikt voor mensen met lichtgevoelige epilepsie)

 In een regie van Frank Van Laecke, muziek van Dirk Brossé en teksten van Allard Blom en Geert Allaert als artistiek directeur.

Zelfs 4 jaar na de release van de film sleept de film nog steeds prijzen in de wacht. (Oktober 2011, Efebo d'Oro op het 33ste Filmfestival van Agrigento in Italië).

Het hoofdthema ‘pesten’ is vandaag meer dan ooit een heel actueel en aangrijpend gegeven.

Een musical om naar uit te kijken! Vernieuwend, aangrijpend en anders!

 

Data

Er zijn nog geen data beschikbaar voor deze voorstelling.