ga naar inhoud

Aïda in regie van Franco Dragone

Geschreven door Music Hall op 8 maart 2017 | Algemeen

Music Hall presenteert vernieuwende ‘Aïda’ in een adembenemende regie van Franco Dragone 

Eerste operacreatie voor wereldvermaarde Belgisch-Italiaanse spektakelregisseur 

Van 11 tot en met 14 mei 2017 wordt de klassieke opera 'Aïda' van Giuseppe Verdi opgevoerd in Stadsschouwburg Antwerpen en op 23 december 2017 ontvangt Vorst Nationaal dit epische drama. Het worden niet zomaar de zoveelste opvoeringen van één van de allermooiste liefdesverhalen ooit, want voor het eerst in zijn indrukwekkende carrière, stelde de wereldvermaarde Belgisch-Italiaanse spektakelregisseur Franco Dragone zijn onnavolgbare creatieve talent ten dienste van een opera. Net zoals Dragone er met Cirque du Soleil in slaagde om het circus te vernieuwen, heeft hij nu met respect en behoud van het verhaal en de muziek, een beeldschone, vernieuwende en toegankelijke regie gecreëerd voor Music Hall. Een live symfonisch orkest, krachtige solisten, de indrukwekkende Triomfscène en het gecombineerde genie van Giuseppe Verdi en Franco Dragone, vormen een niet te missen en vernieuwende opera, die u nog lang zal koesteren. Voor producent Music Hall en Franco Dragone betekent ‘Aida’ meteen de start van een nauwe samenwerking rond toekomstige projecten.

KOOP TICKETS

“The best way of bringing people to the theatre is to make theatre with them”
Franco Dragone

Met ‘Aïda’ zette Giuseppe Verdi één van de allermooiste liefdesverhalen ooit op muziek. Al meteen na de première in 1871 in Caïro, was duidelijk dat Verdi met deze opera in vier akten een onvervalste klassieker had gecomponeerd. Het hartverscheurende liefdesverhaal van generaal Radamès, die moet kiezen tussen zijn onweerstaanbare liefde voor Aïda, de onttroonde en tot slaaf verknechte Ethiopische prinses, en zijn vaderlandse plicht: Trouwen met de dochter van de farao, de Egyptische prinses Amneris, blijft tot de verbeelding spreken. ‘Aïda’ is zowel een hartverscheurende liefdesgeschiedenis, als een episch drama vol grote historische taferelen, waaronder de indrukwekkende Triomfscène die de opera bekend maakte.

Een live symfonisch orkest, krachtige solisten en vooral het gecombineerde genie van Giuseppe Verdi en Franco Dragone, zorgen ervoor dat producent Music Hall kan uitpakken met een adembenemende en verrassende ‘Aïda’, die nog lang zal blijven nazinderen bij het publiek.

“Music Hall heeft er bewust voor gekozen om een grootse, kwalitatieve ‘Aïda’ neer te zetten in een regie van Franco Dragone. Net zoals Franco Dragone er met Cirque du Soleil in slaagde om het circus te vernieuwen heeft hij nu met respect en behoud van het verhaal en de muziek, een beeldschone en toegankelijke regie gecreëerd voor Music Hall. Franco gaat terug naar zijn Italiaanse roots en verbaast ons met zijn visie en regiekunsten. Deze ‘Aïda’ vormt meteen de start van een nauwe samenwerking tussen Music Hall en Franco Dragone rond toekomstige projecten en klassieke producties.”
Geert Allaert – Producent/CEO Music Hall

KOOP TICKETS

Opera in vier akten van Giuseppe Verdi
Productie: Music Hall Productions voor bvba Aïda
Regie: Franco Dragone en Michele Mangini
Producent: Geert Allaert
Solisten, koor en orkest: internationaal gecast
Dirigent: Borislav Ivanov (Student Herbert von Karajan)

11, 12, 13, 14 mei 2017 – Stadsschouwburg Antwerpen
23 december 2017 – Vorst Nationaal