ga naar inhoud

Music Hall en Sportpaleisgroep zetten volgende stap in samenwerking.

Geschreven door Music Hall op 17 januari 2014 | Corporate

Vanaf 6 januari 2014 neemt de Sportpaleisgroep de dagelijkse leiding op zich van Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent. Music Hall blijft respectievelijk concessionaris en eigenaar van deze zalen.

De twee partijen breiden daarmee de kaderovereenkomst uit die ze tekenden voor de exploitatie van Vorst Nationaal. Eind september 2013 kondigden de Sportpaleisgroep en Music Hall immers aan dat de Sportpaleisgroep de uitbating van Vorst Nationaal vanaf 1 oktober 2013 op zich heeft genomen. De twee partijen ervaren de samenwerking rond Vorst Nationaal als erg positief. De samenwerking gaat uit van de wil van de beide organisaties om zich te focussen op hun corebusiness. Dankzij dit partnerschap kunnen ze die nog efficiënter en met meer succes ontwikkelen.

De Sportpaleisgroep is nu niet alleen marktleider in België als het om arena’s gaat. Met Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Ethias Theater in Hasselt is er nu ook een mooi en uniek theateraanbod voor toneelvoorstellingen, theaterconcerten en musicals. Het management van elk van de theaterzalen zal worden waargenomen door Tania Van Noten. Zij is al jaren theaterdirecteur van Stadsschouwburg Antwerpen en kreeg onlangs ook Capitole Gent onder haar hoede. De expertise die Music Hall heeft opgebouwd op het vlak van theaterexploitatie zal op die manier, onder de vleugels van de Sportpaleisgroep, verder worden uitgebouwd.

Het is de uitdrukkelijke wens van Music Hall om zich te kunnen toeleggen op (internationaal) produceren en (nationaal) promoten. Music Hall scoort op dit moment met ‘Peter Pan, The Never Ending Story’ in het Verenigd Koninkrijk, en tekende voor dezelfde productie al contracten met Moskou, Dubai en Istanbul. Voor andere markten zitten de onderhandelingen in de finale fase.

Jan Van Esbroeck (Sportpaleisgroep): “De Sportpaleisgroep heeft bijna twintig jaar ervaring op het vlak van management en uitbating van arena’s. Met de overname van het Congrestheater, nu Ethias Theater, in Hasselt twee jaar geleden hebben we ook de markt van toneel, musical en concerten op theaterschaal leren kennen, een markt die toch wel een aparte benadering vereist. Met Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent voegen we niet alleen twee theaters aan onze werking toe, maar ook – wat ons bijzonder veel plezier doet – het knappe team van medewerkers dat deze theaters vlot laat functioneren. Onze arenatak krijgt er zo een volwaardige theaterbranche bij. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de combinatie van al deze kennis en ervaring zal leiden tot een efficiënt en succesvol zalenbeheer door de Sportpaleisgroep.”

Geert Allaert (Music Hall): “Music Hall zal zich meer dan ooit toeleggen op het produceren en promoten in binnen- en buitenland. Voor Vlaanderen staan een aantal musicalparels in de startblokken, die we met grote zorg en focus in de markt zullen zetten en waarover we binnenkort communiceren. We hebben twintig jaar onze theaters met zorg uitgebaat, en ik ben ervan overtuigd dat onder leiding van hetzelfde managementteam de toekomst van onze theaters verzekerd blijft via het partnerschap met de Sportpaleisgroep. Als eigenaar en hoofdconcessionaris blijven wij er garant voor staan – zowel naar de overheden als naar het brede publiek – dat de toekomst en bestemming van de theaters onveranderd blijven.”

De Sportpaleisgroep en Music Hall hebben complementaire afdelingen, die ze na deze operatie op elkaar zullen afstemmen. De samenwerking zal zo niet alleen voor de beide organisaties, maar ook voor het publiek en het bedrijfsleven een win-winsituatie opleveren.