ga naar inhoud

Music Hall maakt Vlaams Doornroosje bekend

Geschreven door Music Hall op 17 januari 2014 | Corporate

Groot nieuws voor alle Vlaamse kinderen, ouders en grootouders. Assepoester heeft in haar ‘het tamelijk ware verhaal’ nog maar net haar droomprins gevonden, en we kunnen al een nieuwe sprookjesprinses voorstellen.

Anne Van Opstal kruipt deze krokus- en paasvakantie in de huid van ‘Doornroosje’. Zij wordt het gezicht van de sprookjesmusicals die Music Hall, in samenwerking met het Nederlandse Van Hoorne Entertainment, jaarlijks zal produceren.

Ondanks haar jonge leeftijd kan Anne al prat gaan op heel wat podiumervaring. Naast haar hoofdrollen in meerdere grote musicals, zoals Sarah in ‘Dans der Vampieren’ en Hodel in ‘Fiddler on the Roof’ was zij onder meer ook prominent te zien in ‘De Sint komt thuis” op vtmKzoom.

Net dat ietsje meer

De sprookjesmusicals van Music Hall en Van Hoorne Entertainment, vertolkt door een volledig Vlaamse cast, zullen telkens spelen tijdens de krokus- en paasvakanties in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent, Ethias Theater Hasselt en Kursaal Oostende. Kinderen mogen uitgedost als hun favoriete sprookjesfiguur naar het theater komen en wie het mooiste verkleed is, krijgt na de voorstelling een sprookjesachtige prijs op het podium. Na de voorstelling komen alle sprookjesfiguren naar de foyer voor een uitgebreid fotomoment met het publiek.

‘Doornroosje’ is de eerste in de rij

Het eeuwenoude sprookje van Doornroosje wordt omgetoverd tot een spetterende sprookjesmusical vol magie, swingende muziek, kleurrijke kostuums en vooral veel humor. Het wordt de uitstap bij uitstek tijdens de krokus- en paasvakantie van 2014 voor kinderen van 2 tot 9 jaar en hun (groot)ouders. De komende jaren staan ook nog ‘Assepoester’, ‘Sneeuwwitje’ en ‘Roodkapje’ op het programma.

Zoektocht naar Vlaamse cast

De audities voor de overige acht rollen in ‘Doornroosje’ vinden plaats in Stadsschouwburg Antwerpen op woensdag 29 januari 2014 tussen 9.30 en 18 uur. Wie wil deelnemen aan deze audities, vindt de voorwaarden op www.musichall.be.