Il Trovatore

De meest dramatische opera van Verdi


Liefde en haat zijn maar een aria van elkaar verwijderd. Eén van de populairste opera’s allertijden, ‘Il Trovatore’, strijkt dit najaar neer in Vlaanderen. Music Hall Classics brengt deze klinkende Giuseppe Verdi-klassieker op op 14 november 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen en op 16 november 2021 in Capitole Gent. Laat je vervoeren door een stuk dat knettert van de intriges, liefde, jaloezie en kippenvelmomenten. 

De beroemde Giuseppe Verdi (1813 – 1901) was eén van de grootste Italiaanse operacomponisten ooit, met maar liefst 26 werken op zijn conto. Toen het doek zakte na de Romeinse première van Verdi’s ‘Il Trovatore’ (‘De Troubadour’) in 1853, schalden de bravi door de zaal. Een klassieker was geboren en werd later onsterfelijk door pakkende performances van diva’s zoals Maria Callas en Leontyne Price.

De opera staat erom bekend zangtechnisch enorm veeleisend te zijn voor de solisten. De dirigent Toscanini zei ooit: “Je hebt gewoon de vier beste zangers nodig die er zijn.”


Music Hall Classics presenteert dit jaar een zinderende opvoering van deze parel, aangestuurd door creatief producent Geert Allaert en in regie van Thilo Reinhardt. Dirigent Igor Tchernetsky en het Music Hall Classical Orchestra and Choir voert het publiek op de ontroerende melodieën van dit meesterwerk naar het 15e-eeuwse Spanje. Je zal op het puntje van je stoel balanceren wanneer de ijzersterke internationale topcast bezeten van passie aria’s zoals ‘Di quella pira’ en ‘Stride la vampa’ aanheft of het wereldbekende ‘Zigeneunerkoor’. De opera kan zich zelfs moeiteloos meten met de grootste Hollywoodthrillers en zal zowel toegewijde Verdi-fans bekoren als opera-newbies overtuigen.

Creatives

PRODUCENT     Geert Allaert

DRAMATURG   Jean-François D’hondt

REGIE   Thilo Reinhardt

DECOR   Karel Spanhak

KOSTUUMS   Ulrike Kremer

BELICHTING  Paul Van Laak

DIRIGENT   Viachaslau Charnukha  / Igor Tchernetsky

ORKEST & KOOR   Music Hall Classical Orchestra and Chorus

RESIDENT DIRECTOR   Brigitte Derks

CONTACT

contact us  for more information

Pictures

© Luk Monsaert
MARKETING KIT

contact us for the download code


TECHNICAL RIDER

contact us for the download code

FULL SHOT VIDEO

contact us for the download code

Pictures

© Luk Monsaert