Jevgeni Onegin

De meest persoonlijke opera van Tchaikovsky

Het najaarsseizoen start met pistoolgeknal en high society-drama: Music Hall Classics nodigt je uit voor een semi-geënsceneerde uitvoering van de wondermooie opera Jevgeni Onegin. Maak je klaar voor een unieke vertoning van een Russische klassieker.  Klim vooral snel in je trojka, dit is een ‘one night only’ ervaring!

Wanneer de opera Jevgeni Onegin in 1879 in Moskou voor het eerst werd opgevoerd, had het werk al een hele weg afgelegd en zich in het collectief geheugen van generaties Russen genesteld. Het libretto is zeer nauw gebaseerd op het gelijknamige meesterwerk van Aleksandr Poesjkin. Bekende operazangeres Elizaveta Lavrovskaja had Poesjkin’s populaire verzenroman oorspronkelijk bij Tchaikovsky getipt als mogelijke opera, maar de componist veegde het boek eerst aan de kant wegens een te “zwak plot”. Tot Tchaikovsky wat dieper groef en de sociale en persoonlijke groei van de personages opmerkte. Het resultaat: een opera die de relatie van Onegin en Tatyana beschrijft. Tsaristisch Rusland ging onmiddellijk overstag, de rest van de wereld volgde. Jevgeni Onegin is in onze contreien een hoogtepunt in de theaterprogrammaties. Deze voorstelling biedt een uitgelezen kans om dit meesterwerk opnieuw te bewonderen.Creatief producent Geert Allaert en regisseur en dramaturg Jean-François D’hondt brengen een hoogst innovatieve en multimediale opvoering van deze geliefde Russische klassieker.

De internationaal gelauwerde solisten, samen met het Music Hall Classical Orchestra and Chorus onder dirigent Igor Tchernetsky, laten dit meesterwerk uit de operarepertoire smaken als de beste vodka en kaviaar.

Nazdrovje!

Creatives

PRODUCENT     Geert Allaert

REGIE – SCENOGRAFIE – DRAMATURGIE   Jean-François D’hondt

DIRIGENT   Igor Tchernetsky

ORKEST & KOOR   Music Hall Classical Orchestra and Chorus

RESIDENT DIRECTOR   Brigitte Derks

CONTACT

contact us  for more information

Pictures

© Luk Monsaert
MARKETING KIT

contact us for the download code


TECHNICAL RIDER

contact us for the download code

FULL SHOT VIDEO

contact us for the download code

Pictures