Het Zwanenmeer

Tomas DigneffeClassics, Nieuws, Zwanenmeer

Prima Donna Events presenteert in samenwerking met Music Hall Het Zwanenmeer


“Meer dan 100 artiesten brengen Het Zwanenmeer tot leven.”

“Het Zwanenmeer”, met de onvergetelijke muziek van Tchaikovsky, is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. ​Meer dan 100 artiesten met live symfonisch orkest brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven. “Het Zwanenmeer” weet steeds een gevoelige snaar bij nieuwe generaties toeschouwers te raken.

Beleef het live woensdag 24, donderdag 25 en maandag 29 april 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen, zaterdag 27 april 2019 in Vorst Nationaal, dinsdag 23 en zondag 28 april in Capitole Gent.

Ik wil Het Zwanenmeer zien!

BOEK HIER

Het verhaal

Meer dan een eeuw na zijn creatie, is “Het Zwanenmeer” nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is en onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis , gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven. “Het Zwanenmeer, met de onvergetelijke muziek van Tchaikovsky, is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw, en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.

1895 werd een mijlpaal in de balletgeschiedenis, dat jaar werd namelijk “Het Zwanenmeer” in een bewerkte uitvoering van de befaamde choreografen Petipa en Ivanov en componist Tchaikovsky opgevoerd. Dé klassieker der klassiekers was ontstaan. Ballet zou nooit meer hetzelfde zijn.

Het Zwanenmeer” vertelt het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart. Zij leven als zwanen en kunnen enkel rond middernacht hun menselijke vormen aannemen. Alleen échte en zuivere liefde kan deze betovering doorbreken.

Wanneer prins Siegfried het meisje Odette ziet, is hij op slag verliefd en wil hij er alles aan doen om de vloek op te heffen. Maar Von Rothbart kan dat echter niet toelaten en bedenkt een vreselijk plan om de twee geliefden uit elkaar te houden.

Data en locatie


Dinsdag 23 april 2019 – 20u
​Capitole Gent
LAATSTE TICKETS

Woensdag 24 april 2019 – 20u
Stadsschouwburg Antwerpen
LAATSTE TICKETS

Donderdag 25 april 2019 – 20u
Stadsschouwburg Antwerpen
LAATSTE TICKETS

Vrijdag 26 april 2019 – 20u
​Capitole Gent
EXTRA VOORSTELLING

Zaterdag 27 april 2019 – 20u
Vorst Nationaal

Zondag 28 april 2019 – 15u
​Capitole Gent
UITVERKOCHT

Zondag 28 april 2019 – 19u
​Capitole Gent
UITVERKOCHT

Maandag 29 april 2019 – 20u
​Stadsschouwburg Antwerpen
EXTRA VOORSTELLING


Lees hier meer over Het Zwanenmeer.

Deel met je vrienden