Hoofdcast Cinderella bekend!

Tomas DigneffeNieuws

Hoofdcast bekend van het Vlaams muzikaal familiespektakel Cinderella !


Tijdens de kerstvakantie in Antwerpen en Gent

Blink je beste glazen schoeisel en pompoenkoets op, want Music Hall nodigt het ganse gezin uit van 19 tot 30 december 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen en van 2 tot 5 januari 2020 in Capitole Gent voor een betoverend mooi, hilarisch en ontzettend pakkend familiespektakel! Cinderella is een Vlaams muzikaal spektakel, waarin 30 doorwinterde acteurs, zangers en dansers het beste van zichzelf geven. Een vernieuwende coming-of-age vertelling van het tijdloze sprookje, met liefde als hoofdpersonage.

 
 

Geen muis, kleuter of hoogbejaarde die het verhaal van Assepoester, of Cinderella, niet kent. De Disney-versie uit 1950 van het geliefde Charles Perrault-sprookje is de hedendaagse standaard, de Hollywoodremake uit 2015 een succesvolle herinterpretatie, maar zoals in deze Cinderella zag je Assepoester nog nooit.

De hoofdcast van dit gloednieuwe familiespektakel bestaat uit een fijne mix van overwegend Vlaams, maar ook Nederlands (musical)talent. Zowel Isabelle Heremans, Sofie De Schryver als Stéphania Casneuf pakten afgelopen seizoen hun eerste hoofrollen in een professionele productie en schitterden in februari 2019 in Neverland, the adventures of Peter Pan. Het talentvolle trio overtuigde en Music Hall twijfelde dan ook geen seconde om hen te vragen voor de hoofdcast van Cinderella, waarin Isabelle de rol van de boze stiefmoeder zal vertolken, Sofie in de huid van Emily de mama van Cinderella – zal kruipen en Stéphania als stiefzus Drizella voor de nodige onrust zal zorgen.

Er werd in de hoofdcast van Cinderella ook een plekje gereserveerd voor een heuse debutant, want voor de 23-jarige Susan Tonnard uit Eke betekent haar rol als valse stiefzus Anastasia haar eerste hoofdrol in een professionele productie. Susan zong vroeger al wel mee in het Studio 100 Koor en maakte o.a. deel uit van het ensemble van Spamalot, maar krijgt nu de kans om zich voluit te bewijzen.

Naast al dat jonge, talentvolle, vrouwelijke Vlaamse geweld, ook 2 Nederlandse toppers. Roos Van der Waerden neemt als Ella/Cinderella de hoofdrol voor haar rekening. Roos is zeker geen onbekende voor Music Hall en bij het publiek, want ze vertolkte o.a. de rol van Wendy in de internationale Music Hall-productie Peter Pan, The Never Ending Story. Ook Sacha Sebutun maakte als Lost Boy deel uit van de cast van Peter Pan, The Never Ending Story, was ook te zien in o.a. Dreamgirls en mocht de voorbije drie jaar aantreden in de Nederlandse musicalsensatie The Lion King. Sacha kan zich in Cinderella helemaal uitleven als Lord Chamberlain.

Ik wil deze cast aan het werk zien!

BOEK HIER

Het verhaal


Kleine Ella leeft zonder zorgen tot ze plots haar mama Emily verliest. Wanneer haar vader George uiteindelijk hertrouwt, verwelkomt ze haar stiefmoeder en de verwaande zusjes Anastasia en Drizella met open armen – zo zou Ella’s moeder het gewild hebben.
Maar stiefmama wilt een luxeleventje en kan de brave Ella niet luchten. Als vader George ook ineens overlijdt toont haar nieuwe ‘familie’ hun ware aard en wordt Ella als dienstmeid ingezet.
Wanneer ze op een dag een knappe onbekende ontmoet in het bos, neemt ze haar lot zelf in handen. Wat daarop volgt is een wervelwind van magie en make-overs, prinsen en prinsessen, transformerende tijdstippen, innerlijke kracht en één verloren muiltje. Liefde is sterker dan haat.

Cinderella is een uniek gezinsspektakel dat alle traditionele elementen van je favoriete sprookjes met een welgemikte bibbidi-bobbidi-boo omtovert tot een moderne, hartverwarmende show.

Lees hier meer over Cinderella.

Deel met je vrienden