De cast van Annie, de Musical


Josefien Derijcke

als Annie

Josefien gaat sinds haar kleuterjaren al zingend de dag door. Al snel werd duidelijk dat Josefien van nature muzikaal is. Zo volgt ze jazz piano, klassiek piano en begeleidingspraktijk. Hiernaast is Josefien ook graag creatief bezig in de tekenschool. Op 9-jarige leeftijd nam Josefien deel aan The Voice Kids. Dit was haar eerste podiumervaring en ze bereikte meteen de finale met Team Natalia. Hierna volgde een reeks leuke optredens en ook wat studio-opnames. Door deze passie voor zingen, dansen en acteren vond Josefien haar weg naar musicals. Zo was ze in 2018 als Leonie te zien in (N)iemandsland. Dat jaar maakte Josefien ook een deel uit van het kinderkoor in Scrooge, de Musical. In het voorjaar van 2019 zong ze samen met de andere Supastar kinderen mee in The Best of Musicals.

Chaya Van Mol

als Annie

Chaya staat al van jongs af aan graag in de spotlights. Als 4-jarige begon ze met danslessen en leerde verschillende dansstijlen zoals Jazz, Ragga en Ballet. Samen met de crew van de dansschool neemt Chaya deel aan wedstrijden en optredens. In 2015 en 2016 ging Chaya op musicalkamp met Tatyana Beloy waar ze veel tips en tricks heeft geleerd. In 2018 kreeg Chaya haar eerste hoofdrol te pakken in een schoolmusical. Met deze voorstelling werd Chaya haar passie voor muziek verder aangewakkerd. Ze nam deel aan verschillende audities bij The Voice Kids, Music Hall en Studio 100. Deze audities leverden Chaya een rol op in het kinderkoor van La Bohème.  Daarnaast deed ze ook mee aan kleine, lokale optredens. Sinds 2019 volgt Chaya zanglessen bij Popacademix te Halle.

Willemijn Verkaik

als Juffrouw Hannigan

Willemijn Verkaik studeerde in 1999 af aan het Rotterdams Conservatorium als docerend en uitvoerend musicus. Na haar musicaldebuut in Elisabeth in 2001, speelde Willemijn diverse rollen in Nederland, Duitsland en Zwitserland in onder meer Jeans, De Drie Musketiers, We Will Rock You, etc.

Ze werd wereldwijd bekend door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ze is de enige musicalactrice die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. In totaal was Willemijn ruim 2000 keer te zien als Elphaba in Duitsland, op Broadway, in Nederland en op West End. Daarnaast is Willemijn te horen in de populaire Disney film Frozen als de Nederlandse en Duitse stem van Elsa.

Als solist verleende Willemijn haar medewerking aan verschillende grote concerten in binnen- en buitenland, waaronder meerdere edities van Musicals in Concert en Disney in Concert. Ook trad ze op in New York, Tokyo en Londen en werkte ze met gerenommeerde componisten als Jason Robert Brown (Last 5 Years, Parade), Stephen Schwartz (Wicked, The Hunchback of Notre Dame, Pocahontas), Benj Pasek en Justin Paul (LaLaLand, The Greatest Showman, Dear Evan Hansen), Andrew Lippa (The Wild Party, The Addams Family) en Scott Alan (Home, I’m a Star).

Edwin Jonker

als Oliver Warbucks

Edwin studeerde na het behalen van zijn HAVO en Vwo-diploma twee jaar Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna maakte hij de stap naar het acteren. Hij begon zijn musicalcarrière als Tom Collins in Rent en mocht voor die vertolking in 2001 meteen de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol in ontvangst nemen. Later was Edwin onder andere te zien in Copacabana, The Lion King, Billy Holiday, Miss Saigon, Dreamgirls, A Chorus Line, Sister Act (Musical Award nominatie), The Color Purple en Driving Miss Daisy.

Hij speelde onder andere in films als Oesters van Nam Kee, Tuintje in mijn hart en vertolkte de hoofdrol in De Ontsnapping. Ook sprak Edwin de Nederlandse stem in van Will Smith in de animatiefilm Shark Tale en is hij de stem van Jefferson Davis in SPIDER-MAN.

Op televisie was Edwin te zien in diverse series, waaronder KLEM, Ninja Nanny, Flikken, Voetbalvrouwen en Van God Los (de serie). Op 18 april 2019 is Edwin tijdens de negende editie van The Passion te zien als Jezus. Daarnaast verschijnt dit najaar De Club van Lelijke Kinderen, een film naar het gelijknamige boek Koos Meinderts waar Edwin in meespeelt.

Deborah De Ridder

als Grace

Deborah De Ridder speelde op 9-jarige leeftijd de rol van Annie in de gelijknamige musical van het KJT. Later studeerde ze aan het Brabants Conservatorium afdeling muziektheater. Na haar afstuderen speelde ze mee in de musicals: Sneeuwwitje, Kuifje, Rembrandt, Dracula, Grease, De Drie Biggetjes, The King And I, etc. Ze speelde mee in de musical Daens waar ze alternate was van de rol van Nette Scholliers.

In 2009 nam Deborah deel aan de talentenjacht Op zoek naar Maria op VTM waarin men op zoek ging naar de hoofdrolspeelster voor The Sound of Music. Ze won dit programma en daarna stond ze maandenlang op de planken als Maria Von Trapp in de Vlaamse versie van The Sound of Music. Ze was daarna te zien zijn in de one woman musical Tell me On a Sunday en trok in datzelfde jaar op tour door Vlaanderen in de culturele centra. Tegelijkertijd was ze ook te zien als Bet in de musical Oliver. Deborah vertolkte de rol van Elize Doolittle in My Fair Lady, Tzeitel en Fromme Sarah in Fiddler on the Roof en ze nam de rol van Domino voor haar rekening in de gelijknamige musical. Daarnaast was ze in datzelfde jaar ook te zien in een nieuwe Vlaamse versie van Annie, waarin ze deze keer niet de schattige Annie maar de rol van Miss Hannigan vertolkte.

In de zomer van 2016 was ze te zien als Rosa in de musical Sacco & Vanzetti. Ook reisde ze met Music Hall mee naar Singapore om daar in de Engelse productie Cinderella mee te spelen. In 2016 was ze te zien als Evita Peron in de Franstalige wereldpremière van de musical Evita.  Je kon haar bezig zien als Oona O’neill Chaplin in de musical Chaplin en recent kon je haar zien als Lucy in de musical Jeckyll and Hyde én als Lucy in Sweeney Todd. Ze speelde moeder/goede fee in de musical Roodkapje. Deborah is soliste in de Europese concerttour van Disney In Concert.

Ze nam ook al heel wat dubbingwerk voor haar rekening! Zo is ze de Vlaamse Rapunzel in gelijknamige Disney film en verleende ze haar stem ook aan de volgende films: Coco, Ballerina, Frozen, Planet51, Space Chimps, The Golden Compass, Wendy, etc. Ze speelde ook gastrollen in Vlaamse fictiereeksen zoals Binnestebuiten, Wittekerke, Ella, Familie, Spoed, Zone stad en David. Deborah organiseert elk jaar dé musicalstage voor jong en oud voor de vzw Musicalifragilistic.

Doris Baaten

als vrouwelijke president

Doris Baaten speelde maar liefst mee in meer dan 18 musicals (o.a. Was getekend Annie M.G. Schmidt en Fiddler on the Roof). Voor haar rol als Friedel van Galen in Hij gelooft in Mij mocht ze een Musical Award in ontvangst nemen.
Doris vertolkt de rol van President in ‘Annie, de Musical’.

Deze cast wil ik zien!

BOEK HIER

Amber Metdepenningen

als Molly

Amber is 8 jaar en probeert op een positieve, enthousiaste en gekke manier het beste uit elke dag te halen. Ze giechelt de hele dag door en geniet ervan om andere aan het lachen te maken. Amber is perfectionistisch en probeert zichzelf dan ook altijd uit de dagen om een stapje verder te gaan. Daarnaast houdt ze enorm veel van zingen, dansen en acteren. Zo maken Amber en haar zus geregeld dansjes en toneeltjes en voeren ze deze op voor iedereen die wilt kijken.

In haar vrije tijd volgt Amber les in de circusschool. Amber droomt ervan om mee te spelen in musicals en om een echte acrobate te worden.

Amy Quick

als Duffy

Amy heeft een echte passie voor dansen, zingen en acteren. Op haar 3 jaar begon Amy met turnen en doet dit sinds 2008 in wedstrijdverband. Zo werd Amy provinciaal kampioen 2018 van Antwerpen in Acro Trio. Daarnaast volgt ze sinds 2017 modern en jazz. In datzelfde jaar behaalde Amy de eerste plaats met haar demoteam in Dance Stars in Amsterdam en in 2019 haalde ze de derde plaats op het BK Modern/Duo.

Sinds vorig jaar speelt Amy mee in verschillende musicals. In 2018 deed ze mee in de musical Vaiana. In 2019 vertolkte Amy de rol van Knorretje in een bewerking van Roodkapje en was ze te zien in de spektakelmusical 40-45. Daarnaast is Amy ook te zien in een promospot voor Daens, de Musical. Ook in 2020 zal Amy op het toneel verschijnen. Zo kruipt ze in de huid van Grietje voor de sprookjesmusical Hans & Grietje en is ze acrobate in de musical The Greatest Show.

Ayco Vanderkelen

Tessie

Ayco werd na een deelname aan een K3-wedstrijd toegelaten tot de Young Artist Academy (YAA) van Dansstudio Ijvi Hagelstein (Studio 100). Hier volgt ze de opleiding Zang & Performance. Al na enkele maanden mocht Ayco als zangeres mee op het podium staan in de Samson & Gert Kerstshow. Daarnaast vertolkte Ayco een kleine rol in de eerste aflevering van Campus 12. Samen met het YAA-koor zong Ayco enkele liedjes in voor Studio 100. Ayco is ook te zien in de videoclip van Samson & Gert ‘Alarm, het is warm’.

Ayco is ook al enkele keren op TV verschenen in een promospot voor de play-offs in het voetbal en in de commercial voor De Slimste Mens Junior. In 2018 nam ze de hoofdrol in de tweejaarlijkse slotshow van Dansstudio Ijvi Hagelstein voor haar rekening.

Cato Faes

Duffy

Cato is 10 jaar en houdt van zingen, dansen, acteren en tumbling. Sinds 2017 volgt Cato de opleiding Zang & Performance aan de Young Artist Academy (YAA) van Dansstudio Ijvi Hagelstein (Studio 100). Hier krijgt ze naast zanglessen ook dans- en acteerlessen.

Zo bracht ze samen met haar groep van de dansstudio een stuk uit de musical Pippin in een show van Dansstudio Ijvi Hagelstein. In 2018 deed Cato voor de eerste keer auditie voor een professionele productie. Het was meteen raak: Cato speelde mee in het kinderkoor van Scrooge, de Musical. Deze eerste kennismaking met musicals smaakte naar meer. Zo neemt Cato deel aan de herneming van Scrooge, de Musical en is ze te zien als Duffie in Annie, de Musical.

Felix Elsen

Micky

Felix volgt in zijn vrije tijd ‘woord’ aan de Academie voor Muziek en Woord in Zoersel. Creativiteit staat dan ook voor Felix centraal in zijn vrije tijd. Zo schrijft hij graag verhalen en houdt hij van tekenen, acteren, zingen en dansen. Felix volgt ook al 6 jaar een dansopleiding bij dansschool Niké. Zo volgt hij wekelijks les in klassieke dans, hedendaagse dans en hiphop.

Felix neemt jaarlijks deel aan de dansoptredens van de dansschool en voorstellingen van Woord. Deze ervaringen doen Felix dromen van een rol in een grote musical. Om deze droom waar te maken, nam Felix deel aan enkele audities. Zijn rol als Micky in Annie, de Musical is een eerste stap in de richting van zijn grote droom.

Fien Vosters

Molly

Fien volgt al sinds haar 4 jaar dansles. Sinds 2016 gaat ze naar de balletschool waar ze naast klassiek ballet ook jazzdans beoefent. De jaarlijkse recitals brachten Fien haar eerste podiumervaring bij. Hiernaast ontwikkelde Fien ook een interesse in zang, waardoor haar eerste musical ervaring via een zomerkamp in 2018 een feit was.

Datzelfde jaar sloot Fien zich aan bij Scaletta, waar zang- en dansles gecombineerd worden. Na het bijwonen van de musicals Assepoester en Hans & Grietje in het publiek, groeide de droom om ooit in een grote productie te kunnen meespelen. Via de auditie voor Annie, de Musical kreeg deze wens sneller vorm dan verwacht.

Norah Vandenbogaerde

July

Norah stapte op driejarige leeftijd voor het eerst in de dansschoenen. In balletschool Raymonda kwam ze in contact met verschillende dansstijlen. Ballet kon haar het meest bekoren waardoor ze vorig jaar startte in de Youth Balet Academy aan een pré-professionele opleiding. Hiernaast volgt Norah al 3 jaar zangles aan het muziekatelier Kortijk.

Norah kreeg de musical microbe te pakken via de balletschool Raymonda. Haar rol van July in Annie, de Musical is Norah haar eerste musicalervaring.

Robbe De Villa

Micky

De 11-jarige Robbe zette zijn eerste stappen in de musicalwereld als kleine Louis in de musical 14-18 toen hij 6 jaar oud was. Met deze rol kreeg Robbe de smaak te pakken en stond hij één jaar later op het toneel als dwerg in de musical Sneeuwwitje.

In 2016 was Robbe te zien als straatkind in de theaterversie Oliver Twist. Daarnaast heeft Robbe de rol van kleine Charlie vertolkt in Charlie Chaplin en maakte hij deel uit van het kinderkoor in Scrooge, de Musical. In 2019 verscheen Robbe in het kinderkoor van The Best of Musicals. Verder spreekt Robbe geregeld reclamespotjes in en doet hij dubbings voor series en films. Hij heeft ook al ervaring op TV: zo was Robbe te zien in Familie, de Buurtpolitie, etc. Dit jaar start Robbe aan The Musical Academy bij Deep Bridge.

Romy Van Minnebruggen

July

Romy danst al sinds dat ze 2,5 jaar oud is. Zo ging ze in 2010 naar een dansschool voor de peuterdans.  Sinds enkele jaren gaat Romy naar de Dansstudio Ijvi Hagelstein waar ze Zang & Performance volgt.

Haar eerste musicalervaring was tijdens de uitvoering van Sneewwitje waar Romy de rol van kleinste dwerg vertolkte. Daarnaast heeft ze al twee keer deelgenomen aan het samsonkoor onder leiding van Xander Tillon wat zich vertaalde in zingen en dansen in de zomerclip ‘warm’ van Samson & Gert. Daarnaast was Romy ook al op het witte doen te zien op het cruiseship van K3 in K3 loves cruise.

Ysabel Pang

Tessie

Van zodra Ysabel kon stappen was zingen en dansen niet weg te denken uit haar dagelijkse routine. Bij het horen van muziek danste ze erop los. Op 4-jarige leeftijd startte Ysabel met cellolessen bij The Scarabee Music Academy onder leiding van Iris Thissen. Hierbij had ze de mogelijkheid om tweemaal per jaar op te treden. Deze voorstellingen hielpen haar om zelfvertrouwen op te bouwen. Ysabel volgt ook al sinds jonge leeftijd dansles: klassiek ballet, moderne dans en repertoire.

Zo nam ze deel aan verschillende dansvoorstellingen zoals Atrium (2016), Paleis (2018) en Canvas (2019). De allereerste kennismaking met musicals was via de jaarlijkse muzische voorstellingen op school waar Ysabel telkens aan deelnam. In de laatste voorstelling vertolkte Ysabel de rol van Annie. In 2018 startte Ysabel met zangles bij zangcoach Marianne Carlier. Door deze zanglessen heeft Ysabel haar eerste stappen durven zetten in de musicalwereld. Zo nam ze deel aan The Best of Musicals in 2019.