Prima Donna Events presenteert Carmina Burana

In een grootse enscenering, niet minder dan 150 artiesten


Prima Donna Events presenteert ter ere van de 125e verjaardag van Carl Orff zijn prachtige compositie “Carmina Burana” wat letterlijk “ liederen uit Beuern” betekent.
Dit alles in een grootse enscenering met een live symfonisch orkest, koor, solisten en dans, in totaal niet minder dan 150 artiesten.  Zij brengen de hymne aan Fortuna en de liederen over liefde, gokken en drank naar Hasselt, Gent, Brugge en Oostende.

Als copromotor zet Music Hall graag zijn schouders onder deze grootse enscenering.Dat klinkt als muziek in mijn oren.


BOEK HIER

Het verhaal

Carmina Burana is de naam van de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten en gedichten over zeer uiteenlopende onderwerpen.
Voor dit werk liet de componist Carf Orff zich inspireren door een manuscript uit de 13e eeuw. In 1937 selecteerde hij vierentwintig teksten die hij vervolgens op muziek heeft gezet.

De compositie beschrijft drie grote thema’s: lente/zomer, de herberg en de liefde.
Deze begint en eindigt met
de hymne aan Fortuna, de godin van het noodlot. Dit wordt uitgebeeld door het welbekende rad van fortuin waaraan de mens is onderworpen. Deze interpretatie vormt de kern van Orff’s werk; Geniet van dit intens geluk want het kan snel weer voorbij zijn.


“Dit alles in een grootse enscenering, in totaal niet minder dan 150 artiesten.”

Over deze productie

Orff modernistisch werk is door hemzelf opgezet als een audiovisuele ervaring. De ondertiteling was: Profane liederen gezongen door solisten en koor, begeleid door instrumenten en magische beelden.

Trouw aan Orffs opzet wordt deze nieuwe productie van Prima Donna Events in handen van choreograaf/regisseur Gerard Mosterd, assistent-choreograaf Julia Mitomi en dramaturg Jean-François D’hondt een integratie van verschillende disciplines: klank, video, dans, licht, kostuums en toneelbeeld. Hoewel Orffs muziek uit de jaren dertig van de vorige eeuw stamt blijkt zijn muziek ook in de 21ste eeuw nog altijd actueel te klinken. Een actualiteit waar Sibe Kokke als video-ontwerper, Nico Kraiema als scenograaf/lichtontwerper en Nancy Avondts voor kostuums hun technische en inhoudelijke inspiratie in hebben gezocht.

Video-concept
Film gaat bij uitstek over tijd, de rode draad in de verschillende delen van Carmina Burana. Voor het ontwikkelen van de video ziet video-ontwerper Sibe Kokke, film als een medespeler die haar eigen tijd en moment kiest, maar ook meegaat met het orkest, koor en dansers. Film als eigenzinnige metafoor van de Tijd voegt een extra dimensie aan de theatrale elementen binnen dit project toe. Het verbindt en contrasteert, verrast en voegt soms een onafhankelijk commentaar toe aan sommige delen van het werk.

Lichtontwerp
Het lichtontwerp van de hand van Nico Kraiema is dusdanig dat het de toeschouwer continu laat beleven in welk stadium de voorstelling verkeerd. Het licht is hard, filmisch, en gaat van zwart/wit naar oplevende kleuren. Het lichtconcept zorgt zo voor afwisseling tussen dreiging en harmonie, grootsheid en intimiteit.

Kostuumontwerp
Kostuumontwerpster Nancy Avondts is voor de solisten op zoek gegaan naar de organische vormen en kleuren in de natuur, voor het koor heeft zij bewust zwart gekozen om ze in de achtergrond te laten verdwijnen. Wat de dansers betreft heeft Nancy Avondts zeer bewust de kostuums in huidskleur gehouden om de lichamen die een belangrijke rol spelen zo te accentueren, maar toch zal er in de licht erotische en onbezonnen naaktheid van de afwerking een lichte frivoliteit zitten.

De cast

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse tincidunt aliquam tempor. Etiam risus dolor, auctor dapibus lorem vitae, lobortis tincidunt nunc. Mauris rutrum lectus nulla, eu lacinia massa ornare at. Donec magna eros, molestie at tincidunt ac, ornare id metus. Duis feugiat nibh et sem finibus elementum. In vitae convallis elit.


Placeholder
Oedo Kuipers
Placeholder
Ana Milva Gomes

Lees hier meer over de fantastische cast van Mozart! – de Musical.

Deel met je vrienden

In beeld

Bekijk de foto’s van de prachtige decors van deze musical.

De Notenkraker video’s

Bekijk hier alle filmpjes die verschenen zijn over deze familievoorstelling.

Deel met je vrienden

Partners