De cast van Cinderella


Roos van der Waerden

als Cinderella

Roos van der Waerden studeerde in 2011 af aan het Conservatorium in de richting Muziek Theater. Daar kreeg Roos zangles van Antoinette Kouwenberg en Leo van der Plas, acteer- en interpretatie lessen van oa. Marleen van der Loo en Miriam Luyten en masterclasses van oa. Steve Balsamo en Pia Douwes. Ze liep in haar laatste jaar stage bij M-Lab. In 2011 studeerde ze af in de rol van Annabelle Glick in Lucky Stiff onder regie van Victor van Swaay. Sindsdien is Roos werkzaam als zangeres, stemactrice, theaterperformer en ook onderneemt Roos graag.

Ze speelde in verschillende voorstellingen van Theater Terra en ze werkt als stemactrice. Roos sprak en zong talloze bioscoopfilms en series in. Ze is o.a. de vaste stem van Barbie, geeft stem aan Poppy in Trolls en vertelster in de Teletubbies. Ook spreekt Roos hoofdrollen in bioscoopfilms, waaronder My Little Pony, Peter en de Draak en Sprookjesboom de Film.

Daarnaast presenteerde ze het genomineerde Sinterklaasprogramma Studio Pepernoot en ook richtte ze met Conservatorium vriendinnen de internationale vocal-group The Triolettes op. The Triolettes werd zowel nationaal als internationaal een succesvolle act, ze traden op in o.a. Parijs, Zurich, Oman, Barcelona en Sardinië en nog steeds doen de dames zo’n 100 optredens per jaar.

Isabelle Heremans

als Stiefmoeder

Isabelle Heremans heeft in juni 2018 haar bachelorsdiploma Musicaltheater behaald aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Voor het Conservatorium heeft ze een vooropleiding Musical gevolgd aan De!Kunsthumaniora in Antwerpen. In haar laatste jaar aan het Conservatorium liep Isabelle stage bij Marmalade Content in de musical The Little Mermaid in een regie van Frank Van Laecke. Dat jaar was ze ook te zien in de schoolproductie Jekyll & Hyde, waar ze de rol van Emma Carew op zich nam. Deze laatste productie werd begeleid door een live symfonisch orkest onder leiding van Dirk De Caluwé en in een regie van Lulu Aertgeerts.

Samen met haar klas bracht Isabelle in juni 2018 hun afstudeerproject Schone Handen, begeleid door een 4-koppige band; een verhaal gebaseerd op Lorca’s klassieker La Casa de Bernarda Alba waarin Isabelle de rol van de tirannieke moeder Bernarda vertolkte.

In het voorjaar van 2019 speelde ze de rol van mevrouw Darling en Tiger Lilly in de Music Hall productie Neverland, the adventures of Peter Pan. Momenteel is Isabelle nog te zien in het ensemble van de spektakelmusical 40-45.

Naast Musical is Isabelle nog veel bezig als zangeres in duo met piano/gitaar waarmee ze zich vooral focust op het Spaans repertoire.

Stéphania Casneuf

als Stiefzus Drizella

Stéphania volgde alreeds op jonge leeftijd verschillende lessen aan de Academie van Londerzeel. Zo volgde ze er onder meer ballet, AMC, saxofoon, gitaar en later musical. Het is bij dat laatste dat de microbe het meest is blijven hangen. Daarom besliste ze haar carrière hier in verder te zetten. In 2017 studeerde ze af in de richting Muziektheater aan de Fontys Hogeschool Tilburg waarbij ze zanglessen kreeg van o.a. Edward Hoepelman. Ook haar master of music diploma heeft ze reeds op zak.

In het najaar van 2017 was ze voor het eerst te zien in de Music Hall productie Mozart! – de Musical in Antwerpen. Alsook was ze te zien in verscheidene schoolmusicals onder meer Into the woods met als regisseur Paul Eenens, Anatevka onder leiding van Brigitte Odett, West Side Story onder leiding van Jos Schroevers. Daarnaast is ze enkele jaren lid geweest van het zangkoor van dansstudio Ijvi Hagelstijn waarbij ze in verschillende studio100 shows te zien was als koorlid. In februari 2019 stond Stéphania op de planken als Wendy in de Music Hall productie Neverland, the adventures of Peter Pan.

Haar liefde voor zang en musical probeert ze over te brengen door middel van les te geven in de Academie van Londerzeel en in het Jeugdtheater Ondersteboven.

Susan Tonnard

als Stiefzus Anastasia

Susan heeft voor haar studie aan het conservatorium in Brussel school gelopen in het MuDa in Evergem, waar ze haar middelbaar afrondde in de richting Musical.

Daarnaast heeft ze jaren deel uitgemaakt van de Young Artist Academy (Dansstudio Ijvi Hagelstein). Hier kreeg ze de kans om zich volledig te ontwikkelen als koorzangeres en heeft zo ook verschillende keren in opdracht van Studio 100 gewerkt o.a. voor De Grote Sinterklasshow, Het Zomerfestival en enkele Cd-opnames.

Susan heeft tijdens haar opleiding aan het conservatorium deel uitgemaakt van het ensemble van o.a. Pippin, Jekyll and Hyde en Catch Me If You Can. Ze liep vorig jaar stage bij Spamalot.

Deze cast wil ik zien!

BOEK HIER

Pieter Casteleyn

als Prins

Pieter Casteleyn studeerde in 2015 met onderscheiding af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij producties als 14-18, Assepoester, het tamelijk ware verhaal en Ons kent ons.

Na zijn afstuderen trok hij een jaar naar Duitsland waar hij in de Andrew Lloyd Webber productie Love Never Dies te zien was. Terug in België volgden voorstellingen zoals Chaplin, de Musical, The Rocky Horror show, Slisse & Cesar en Arthur, of hoe je koning kan worden.

Daarnaast is Pieter als vaste backing vocal actief voor Helmut Lotti, waarmee hij regelmatig in binnen- en buitenland te zien is. Verder verleent hij ook zijn medewerking aan de educatieve stukken Raket naar de maan en Romeo & Julia. Momenteel staat hij in de productie 40-45 en speelt hij Frederic in Campus 12. Dit seizoen is hij nog te zien als Faris in Aladdin en Daens.

 

Sofie De Schryver

als Emily – Mama van Cinderella

Sofie studeerde in juni 2018 af in de richting Musicaltheater aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Op school vertolkte ze in haar laatste jaar de rol van Lucy Harris in Jekyll & Hyde en maakte ze samen met haar klas de voorstelling Schone Handen als afstudeerproject. Tijdens haar opleiding maakte ze haar professioneel debuut in The Rocky Horror Show.

In het najaar van 2018 was Sofie te zien als Swing/understudy Emily in Scrooge, de Musical, een productie van Music Hall. Verder was ze te zien als Tinkerbell en Zeemeermin in Neverland, the adventures of Peter Pan en stond ze als soliste in The Best of Musicals – in concert 2019.

Voor haar opleiding Musicaltheater behaalde Sofie met onderscheiding een Bachelor Audiovisuele Kunsten aan het RITCS.

Roel Felius

als George, vader van Ella

Roel Felius studeerde in 2015 af aan de American Musical Theatre Academy in Londen.

In de eindvoorstelling van deze opleiding vertolkte hij de rol van Assepoesters Prins in Into The Woods, en hij was te zien als ensemble in de Greenwich Theatre Londen familiemusical Jack and the Beanstalk.

Roel won in 2003 op 14-jarige leeftijd de Nederlandse finale van het Junior Eurovisie Songfestival en vertegenwoordigde Nederland op de internationale finale in Kopenhagen.

In 2008 vertrok hij naar het buitenland om enkele jaren te werken in Disneyland Paris, als zanger, parade danser en poppenspeler.
Vervolgens vertrok hij richting Azië, als productiezanger voor Universal Studios Japan, Universal Studios Singapore en Galaxy Macau. Ook heeft hij op cruise schepen gezongen en gedanst, voor Norwegian Cruise Line en MS Amadea. Afgelopen winter speelde hij mee in de Duitse tour van de show Best Of Musical Starnights

Sacha Sebutun

als Lord Chamberlain

In 2011 studeerde Sacha af aan de opleiding Rijn IJssel Artiest Dans Show in Arnhem en in 2015 aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, jazz-musical dans.

Sacha is docent op het Rijn IJssel Artiest Dans in Arnhem en was onder andere te zien in The Lion King NL, de voorgaande Peter Pan The Never Ending Story, musical Dreamgirls, Cinderella A Fairly True Story (Singapore) en Magus Utopia Nightmares. Hij danste bij Asian Next top Model, TROS Muziekfeest op het Plein, Hollands Got Talent, The Voice, X-Factor, Bollywood film Nanban en Disney Channel.

Sacha heeft daarnaast samengewerkt met Hofesh Shechter, Sidi Larbi, ISH, Walibi Fright Night en als achtergronddanser bij verschillende artiesten.

Ernest Sarino Mandap

als Lucius

Op 14-jarige leeftijd trad Ernest toe tot het Ballet van de Filippijnen, opgericht door Agnes Locsin. Vervolgens trad hij toe tot het Jeune Ballet de France in Parijs in 1991, waar hij werken van onder anderen Claude Brumachon, Redha Benteifour, Ivonice Satie en Régine Chopinot danste.

Van 1992 tot 2011 was hij een vaste danser in de Nantes CCN Claude Brumachon-Benjamin Lamarche. Als assistent regisseerde hij het stuk Les Indomptés voor de Parijse Opera. Van 1999 tot 2012 was hij mede-oprichter van de Esther Aumatell Company.

Sinds 2012 vervult hij de rol van Lost Boy in de Music Hall productie Neverland, the adventures of Peter Pan. Daarnaast werkt hij samen met Luc Petit, Hervé Maigret, Ingrid Florin, Philippe Jamet, Christian Bourigault, Laurent Reunbrouck en Maurice Courchay.

In 1998 ontving hij de Prix Special op de Concours International de Danse in Parijs, uitgereikt door Carolyn Carlson en Bernadette Chirac in het Palais de l’Élysée. In 2010 won Ernest de eerste prijs op het Concours Chorégraphique in Sabadell, Spanje en in 2019 de prijs voor Beste Choreografie voor de musical Darna in de Filippijnen.

Lotte Stevens

Mistress
Ensemble
Opleiding

Lotte Stevens studeerde in de zomer van 2015 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar ze de richting Musicaltheater volgde. Aan diezelfde school volgt ze nu de Master of Music, een master gericht op muziektheater.

Theater

Lotte liep stage bij The Sound of Music van Stage Entertainment Nederland en Music Hall als Liesl Von Trapp. Met die musical toerde ze door Nederland en België.

In de zomer van 2014 speelde ze mee met Marie Antoinette aan het kasteel van Prins Simon de Merode. In de zomer van 2016 maakte ze ook deel uit van de cast van Albert 1.

Lotte was ook te zien in de theatervoorstelling Joie de vivre van Luccreatief, samen met onder meer Ivan Pecnik en Michiel Demeyer.

Zang

Ze was lid van de muziekgroep As you like it.

Als soliste nam ze deel aan het herdenkingsconcert The great war remembered in de Sint-Maartenskerk in Ieper.

Sven Tummeleer

Magaldi
Ensemble
Opleiding

Sven Tummeleer behaalde in 2006 zijn diploma Musical & Theaterdans aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.

Theater

Hij debuteerde in de musical Sweet Charity van Mark Vijn Theaterproducties en speelde daarna voor diezelfde producent in Chess en Bubblin’ Brown Sugar (Charles Pendelton III).

Hij verleende zijn medewerking aan Cabaret (US MC) in Nederland, de Nederlandse tour van Mamma Mia! en Tanz der Vampire (US Graf von Krolock) in Antwerpen en Berlijn.

Hij vertolkte Fox en Trot in de Turkse tournee van Pinokkio en maakte deel uit van het ensemble van Alice in Wonderland en Robin Hood (Studio 100).

Het voorbije seizoen was Sven te zien als Maurice Chevalier en Theo Sarapo in Piaf, de musical van Music Hall.

Line Ellegiers

Ensemble
Opleiding

Line Ellegiers volgde op jonge leeftijd verschillende zang- en dansworkshops bij Popacademie.

Nadat ze 6 maanden als uitwisselingsstudente in Argentinië woonde, behaalde Line in 2013 haar bachelordiploma binnenhuisarchitectuur aan de LUCA School of Arts in Gent. In het kader van haar eindwerk was ze scenografe bij de musical The Wizard of Oz onder leiding van Marc Cnops.

Theater

Later speelde ze mee in de hoofdcast van ‘Hans en Grietje’, ‘De Gelaarsde Kat’ en ‘Roodkapje’.

Afgelopen zomer was ze te zien in de musical ‘Sacco en Vanzetti’ en in maart 2016 liep ze stage bij ‘The Elephant’ man o.l.v Bruno Van Heystraeten.

Tijdens de zomer begeleidt Line musicalkampen voor kinderen. 

Laurenz Hoorelbeke

Ensemble
Opleiding

Laurenz Hoorelbeke studeerde in juni 2010 af aan het Brusselse conservatorium, afdeling Musical.

Theater

Ervaring deed hij op in de hoofdcast of in ensemble met understudies van ‘Viage! Viage!’, ‘Oliver!’, ‘Spamalot’, ‘Lelies’ (1.0, 2.0 & In Symfonie), ‘De Producers’, ‘Ben X, de musical’, ‘Josephine B., de musicalrevue’, ‘Shrek, de musical’, ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’, ‘Doornroosje, de sprookjesmusical’ en ‘Suske & Wiske, De Circusbaron’.

Verder speelde hij in Stany Crets’ voorstelling ‘Songfestival: contest of the best’, vertolkte hij de rol van Kenny in Crets’ eerste langspeelfilm ‘Lee & Cindy C’, en was hij te zien in ‘Winterrevue 2015’, waarin hij deel uitmaakte van het showballet en backing vocals verzorgde.

Televisie

Hij was ook te herkennen in verschillende reclamespots voor o.a. Telenet en Vlaamse kazen.

Muziek

Laurenz heeft veel ervaring als zanger van backing vocals, als studiobacking en stemacteur, en werkt vaak mee aan kooropnamen voor openluchtmusicals. Dit seizoen is Laurenz nog te zien als Titus in ‘Rapunzel’, als Jaak in ‘Jaak en de bonenstaak’ en in ‘Winterrevue 2016’.

Vivian Gomez Cardoso

Ensemble
Opleiding

Vivian Gomez Cardoso (1991) meldde zich op 5-jarige leeftijd aan bij de academie van Lucia Marthas. Veertien jaar later zou ze er de opleiding HBO Dans afronden.

Theater

Al tijdens haar opleiding werd ze gevraagd om mee te dansen met artiesten als Diana Ross en Lionel Richie. Verder maakte ze deel uit van de 3D-dansshows ‘Legends of the Underground’, die te zien waren in Amsterdam en Londen.

Direct na haar afstuderen had Vivian een ensemblerol in de topmusical ‘Wicked’. Na dit avontuur nam ze deel aan de populaire danswedstrijd ‘So You Think You Can Dance’, waar ze de tweede plaats haalde.

Vivian sloot zich aan bij het gezelschap van Isabelle Beernaert en danste in de stukken ‘Red, Yellow & Blue’ en ‘Glass’. Daarna vertolkte ze de hoofrol in ‘Unforgettable’, waarin we niet alleen van haar danstalent, maar ook van haar prachtige stemgeluid konden genieten.

Ze was ook te zien in de voorstelling ‘The Fabulous Sneakerboyz’ van topchoreograaf Roy Julen.
Mede door een uitermate goede beheersing van zeer uiteenlopende stijlen is Vivian al geruime tijd een veelgevraagde danseres in televisieshows, film, theater en workshops.

Albert Jan Kingma

Ensemble
Opleiding

Albert Jan Kingma studeerde af aan het Lucia Marthas Intitute for Performing Arts in Groningen. Hij behaalde er zowel zijn mbo- als zijn bachelordiploma.

Theater

Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij de ‘Dinnershow Brooklyn Nights’ als danser en zanger. Verder was hij te zien in het ensemble van ‘Bonifatius, de Musical’ en als danser bij ‘Musicals in Concert 2015’, ‘The Christmas Show’ en het ‘Musical Awards Gala 2016’. Hij kreeg zanglessen van onder meer Martin Stritzko en Rein Kolpa.

Albert Jan Kingma volgde diverse danslessen bij het Broadway Dance Centre en The Alvin Ailey School in New York en kreeg masterclasses in zangtechniek van Natalie Weiss, Jerome Robbins-repertoire van Mary Ann Lamb en Charlotte D’Amboise, en Fosse-style van Valerie Pettiford van The Verdon Fosse Legacy.

Baptiste Vuylsteke

Ensemble
Opleiding

Baptiste Vuylsteke (22) studeerde in 2015 af aan het Britse instituut voor podiumkunsten Laine Theatre Arts.

Theater

Hij speelde in diverse amateurproducties bij Arte del Sueno, waaronder ‘Hairspray’ en ‘Beauty and The Beast’. Ondertussen is hij er ook aan de slag als choreograaf.

Televisie

Hij was te zien in de videoclip bij ‘Rhythm Inside’ van Loïc Notet, de Belgische inzending voor Eurosong 2015.

Marije van Sonsbeek

Ensemble
Opleiding

Marije van Sonsbeek (1991) studeerde in 2013 af aan de Nederlandse zang- en dansacademie Lucia Marthas (LMIPA), na 5 jaar vooropleiding en 4 jaar hbo uitvoerend artiest en docent dans.

Theater

Tijdens haar opleiding kreeg ze onder meer de kans om een honoursprogramma te volgen in zanginterpretatie aan het Royal Conservatoire of Scotland.

Na haar afstuderen trad Marije op als soliste in de song & dance-theatershow ‘Jeans 23’, en speelde ze in de kindervoorstelling ‘Dora live’.

Recent deelde ze het podium met o.a. John Vooijs, Marjolein Teepen en Maike Boerdam in het theaterconcert ‘We Want Queen’ van STENT Producties.

Marije krijgt zangles van Maria Mendes en spelcoaching van Terence Schreurs bij Favor Talents.

Jervin Weckx

Ensemble
Opleiding

Jervin Weckx werd in 1995 geboren in de Limburgse Kempen. Na zijn artistieke opleiding aan de Middenschool van Hasselt stroomde hij door naar de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt waar hij Woordkunst-Drama studeerde.
Als kind volgde hij verschillende stages bij Studio 100 en later kreeg hij les van enkele West End-performers in de ‘London Musical Experience’.
Hij volgde diverse workshops en masterclasses bij grootmeesters als Yanis Marshall en Natalie Weiss.
Momenteel studeert Jervin aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium.
Vorige zomer trok voor enkele maanden naar New York, waar hij student was in het ‘international student visa program’ bij Broadway Dance Center.

Theater

Eerder dit jaar was Jervin ook te zien in ‘The Elephant Man’ van Loge10 Theaterproducties.

Shana Pieters

Ensemble
Opleiding

Shana Pieters werd in 1994 geboren in Kortrijk. Ze volgde haar secundaire opleiding aan het kunstinstituut in Gent, waar ze in 2013 afstudeerde in de richting Woordkunst en Drama.

Momenteel volgt ze haar laatste jaar Musical aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze al les kreeg van onder meer Inge Minten en Peter De Smet. Ze volgde ook een masterclass bij Edward Hoepelman.

Zij liep stage bij ‘The Elephant Man’ van Loge10 Theaterproducties, geregisseerd door Bruno Van Heystraeten.

Theater

Afgelopen zomer was Shana te zien in de productie ‘Albert I’ van Historalia, in het ensemble en als understudy van meerdere rollen.