De cast van Hans & Grietje, de sprookjesmusical


Wout Verstappen

Hans

Wout volgde de opleiding Woordkunst-Drama. Daarna is hij een vooropleiding Musical gaan volgen aan De Kunsthumaniora in Antwerpen om vervolgens musicaltheater te gaan studeren aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg. Hij heeft les gekregen van Pascal Deturck, David Verbeeck, Linda Lepomme en huidig collega Ilse La Monaca, die de heks speelt in Hans & Grietje, De Sprookjesmusical.

Wout stond afgelopen seizoen in verschillende grote musicals waaronder Mozart! – De Musical, een andere productie van Music Hall. Daarnaast verscheen hij bij Loge10 ook in verschillende theatervoorstellingen waaronder Oliver Twist en Toen waren er nog 0. Momenteel is hij te zien als Hans in Hans & Grietje, De Sprookjesmusical. Verder is hij  te zien in verschillende tournees en shows voor de Studio 100-serie Ghost Rockers.

Het grote publiek kent hem waarschijnlijk dan ook uit deze razendpopulaire Studio 100-serie als ‘Alex’.  Ghost Rockers wordt al uitgezonden sinds 2014.

In 2015 was hij het gezicht van het magazine Joepie, waarin hij zijn eigen rubriek had gekregen. Verder dubt en vertaalt hij geregeld (animatie)series.

Ianthe Tavernier

Grietje

Ianthe studeerde af aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, richting Muziektheater, waar ze haar muzikale, theatrale en performatieve vaardigheden heeft ontwikkeld.

 Op 9-jarige leeftijd speelde ze ‘Kleine Cosette’ in Les Miserables. Daarna kreeg ze rollen in Kuifje en de Zonnetempel en Suske & Wiske en de Spokenjagers. Tijdens haar studie deed ze al kleine projecten in het theater, waaronder ‘Maria’ in West Side Story. Haar eerste rol kreeg ze meteen na haar afstuderen in Wicked (understudy ’Glinda’). 

Ianthe was ook te zien in Assepoester, de sprookjesmusical als ‘De Goede Fee’, War Horse en Sneeuwwitje, De Sprookjesmusical. In de zomer van 2016 speelde ze ‘Marieke’ in de musical Albert I en stond ze in de eerste productie van Marmalade, namelijk Beauty And The Beast als ‘Gekke Griet’.

Afgelopen jaar was een zeer belangrijk jaar voor Ianthe. Ze schitterde namelijk in de hoofdrol van ‘Ariël’ in de grootse en spectaculaire productie van The Little Mermaid, ook van Marmalade.

Op televisie was ze vorig jaar te zien in het programma Steracteur, Sterartiest op één, maar jullie zullen haar voornamelijk kennen als inspecteur ‘Floor Lommelen’ van de populaire VTM serie Echte verhalen: De Buurtpolitie. 

Verder speelt ze geregeld enkele gastrollen en verleent ze haar gezicht voor reclamespotjes. Ze doet ook regelmatig stemmenwerk voor verscheidene Disney producties. Vandaag vormt ze samen met o.a. Isabelle A het alom bekende groepje Les Copines, waarmee ze afgelopen zomer met een volgeboekte agenda op verschillende festivals stonden.  

Ilse La Monaca

De Heks

Ilse volgde op jonge leeftijd woord en muziek in de Stedelijke Academie. Als tiener kreeg ze zang- en danslessen in de Young Artist School bij Maggi Toussaint. Op de Kunsthumaniora koos ze voor de richting Woordkunst-Drama. In The Arts Educational London Schools heeft ze haar Musical-Theatre studies met glans volbracht.

In het buitenland is ze een gevierd musicalartieste. Voordat ze naar London zou vertrekken voor haar studies, is ze zich gaan voorbereiden in de beste dansscholen van Broadway, New York. Na haar studies in London is ze verhuisd naar Wenen om daar als ‘Crissy’ in de musical Hair uiteindelijk haar carrière te starten. Er volgde verschillende hoofdrollen zoals de altijd hongerige ‘Mabel in Fame (Oostenrijk en Zwitserland), ‘Wendy-Jo’ in Footloose (Oostenrijk) en ‘Jeanie in Hair (Italië). Voor de rol van ‘Tracy Turnblad’ in de musical Hairspray (Zwitserland en Duitsland), kwam ze zelfs 23 kilo bij. In België heeft ze vorig jaar nog de rol van de boosaardige ‘Cäcilia Weber’ op zich genomen in de Music Hall productie Mozart! – De Musical.

Als tiener kreeg ze een rolletje in de Vlaamse radiosoap Het Koekoeksnest. In 1996 was ze backing vocalist voor de volledige Europese tour van The Night Of The Proms, waar ze met grote artiesten samenwerkte als Joe Cocker en Tony Hadley. Je kon haar ook nog bezig zien als zangeres van De Ketnet Band en als rondborstige zangeres achter de toog van De Rechtvaardige Rechters op Canvas. Ze is echter vooral gekend door haar rol als ‘Brigitte Broeckx’ in de VTM-reeks De Buurtpolitie.

Deze cast wil ik zien!

BOEK HIER

Matthew Michel

Prins

Matthew volgde een vooropleiding Musical aan De Kunsthumaniora in Antwerpen. Hij behaalde een Bachelor Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, waar hij ook een twee jaar durende Master of Music gestudeerd heeft. Hij kreeg zangles van Edward Hoepelman en Katrien Verheijden. Momenteel is Tim Stuart zijn zangcoach.

Als kind was hij reeds te zien in de musical Pinokkio, Kuifje en de Zonnetempel en tal van andere Studio 100 producties. Na zijn opleiding speelde hij mee in Joseph And The Amazing Technicolor, Dreamcoat, La cage Aux Folles, The Wild Party, Ja Zanna Nee Zanna, Shrek, Lelies, Jip En Janneke, Kadanza Together, Grease, The Rocky Horror Show en Winterrevue 2017. Voor de rol van ‘Vallier’ in Lelies, kreeg hij zelfs een Vlaamse Musicalprijs voor Aanstormend Talent. De musical Magdalena was voor hem zijn eerste opdracht als choreograaf.

Bij het grote publiek is hij vooral bekend als ‘Brandon’ uit de razend populaire  Studio 100 reeks Ghost Rockers, te zien op Ketnet en Nickelodeon Nederland.

Hij verleende zijn stem al aan tal van series voor Ketnet, Disneychannel, VTM Kazoom, Cartoon Network, etc. Hij heeft samen met Xander de Buisonjé al een single opgenomen en was lid van de tienergroep 6teens. Momenteel trekt hij door het land met De Ketnetband, daar is hij één van de frontzangers. Hij is ook een veelgevraagde coach voor workshops en stages.

Charline Catrysse

Whoppie

Charline studeerde als eerste Vlaamse studente af aan de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater in Amsterdam. Ze schreef en speelde er verschillende voorstellingen. Het was een vierjarige opleiding, waar de theatermicrobe haar te pakken kreeg.

Na haar opleiding in Nederland kwam ze terug naar België om haar carrière te starten en haar eerste voorstellingen te spelen. Ze speelde in Dans Der Vampieren, Oliver! En Fiddler On The Roof. In Fiddler ging zij op als understudy voor de rol van ‘Yente’.

Van december 2013 tot april 2014 vertolkte Charline alle vrouwelijke bijrollen in Pauline en Paulette van Judas Theaterproducties. Voor deze laatste werd Charline zelfs genomineerd voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Sinds 2014 tourt zij door Vlaanderen als ‘Nellie’, in de voorstellingen van Nellie en Cezar.

Naast (stem-) actrice en docent in de afdeling Woord/Drama, is ze ook mama.

Vorig seizoen zag u haar misschien al als ‘Whoppie’ in Roodkapje De Sprookjesmusical. Ook dit seizoen kunt u haar aan het werk zien in verschillende theaterproducties. Vandaag ziet u haar stralen als ‘Whoppie’ in Hans & Grietje, De Sprookjesmusical.

Michaël Zanders

Floppie

Michaël volgde een opleiding aan de School voor Podiumkunsten in Oostende en volgde regelmatig Summerschool aan de Laine Theatre Arts in Londen.

Hij begon zijn carrière bij Studio 100 waar hij te zien was in verschillende musicals en producties. Hij was onder andere te zien in Sneeuwwitje, Assepoester, Pinokkio, Doornroosje, Robin Hood, De 3 Biggetjes, De Kleine Zeemeermin en Wickie De Musical.

Tevens was hij ‘Cornelius Hackl’ in Hello Dolly en speelde hij verschillende heksen in Lotje, het nieuwsgierige heksje. In 2010 speelde hij ‘Herbert Von Krolock’ in Dans der Vampieren. Vorig seizoen was hij al te zien als de West-Vlaamse ‘Floppy’ in Roodkapje, De Sprookjesmusical en ook deze keer neemt hij met veel leute en plezier deze rol terug op in Hans & Grietje, De Sprookjesmusical.

Op televisie staat hij bekend als ‘Korneel’ van het programma Nette en Korneel dat wordt uitgezonden op ‘VTM KZOOM’. Hij had ook verschillende gastrollen in programma’s als Spoed, Familie en Allemaal Chris.

Voor Disney en Ketnet werkt hij regelmatig als stemacteur. Je kon hem al horen in Cars 3, Frozen, Enchanted, Rapunzel, The Incredibles 2 en als ‘Jimmy Z’ in Kratts In Het Wild.

Oonagh Jacobs

Vertelster 1
Understudy Grietje

Oonagh studeerde in 2011 af aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. 
In 2015 haalt ze haar bachelor diploma Musical op het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze liep haar stage in de musical Assepoester, het tamelijk ware verhaal, een productie van Music Hall.

Tijdens de zomer van 2014 stond ze op de planken als danseres en zangeres in de revueshow van Het Witte Paard. Na haar opleiding vertrok ze voor een jaar naar Parijs, waar ze de rol van ‘Jemima’ vertolkte in de musical Cats van Stage Entertainment France.   

Van Parijs reisde ze door naar Nederland waar ze toerde met de musical A Chorus Line in de rol van ‘Maggie’, een productie van De Graaf & Cornelissen Entertainment.

Later terug in België was ze te zien in Roodkapje, De Sprookjesmusical van Music Hall, De Winterrevue van Stany Crets en de Franse Sunset Boulevard op het Festival Bruxellons waar ze de rol van Betty Schaefer speelde. 

Tijdens de kerstvakantie is ze te zien als ‘Natalie’ in de Franse Next To Normal in de Bozar en natuurlijk in Hans & Grietje, De Sprookjesmusical als vertelster. 

Elke Buyle

Vertelster 2

Elke studeerde af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Je kon haar aan het werk zien in de musicals Dans der Vampieren, Tanz der Vampire in Berlijn, Oliver!, Doornroosje, Volmaakt, ‘14-’18, de Spektakelmusical en Roodkapje, De Sprookjesmusical. Daarnaast speelde ze ‘Clodovea’ en ‘Elza Eénoog’ in Wickie de Viking, De Musical, vertolkte ze regelmatig de rol van ‘Hedda Hopper’ in Music Hall’s Chaplin, De Musical en was ze te zien als groothertogin Isabella van Spanje in de openluchtmusical Rubens, aan het kasteel van Westerlo.

Elke sprak de stem in van Elsa in de Vlaamse Disney film Frozen. Met het nummer ‘Laat Het Los’ werd ze door Radio 2 genomineerd als beste zangeres van Vlaanderen. Haar stem is tevens ook te horen in Frozen Fever, Frozen Northern Lights, Olafs Frozen Adventure, Vaiana, Beauty and the Beast en Wreck-it Ralph 2.

Verder was ze soliste bij Musical zingt… 90ies en Musical zingt… Diva’s van Jamaja Producties, bij Disney in Concert, Magical Music from te Movies in Brussels Expo en in de eerste editie van Music Hall’s Best of Musicals.

Op televisie kon je Elke aan het werk zien in Sing that Song  en deed ze mee aan Op zoek naar Maria, waar ze de vijfde plaats behaalde.

Verder geeft ze zangles bij VZW Kamer 58 en was ze als vocal coach verantwoordelijk voor tientallen amateurproducties in Lokeren, Gent en Overijse. Elke is één van de vier zangeressen van Ladies of the Fifties en Ladies of the Sixties.

Dit najaar zal Elke deel uit maken van het ensemble van Scrooge, De Musical.

Charlotte Verduyn

Vertelster 3

Charlotte volgde een voorbereidend jaar musical aan De Kunsthumaniora Brussel. Ze studeerde in 2016 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting musicaltheater. Hier kreeg ze zang-, drama- en dansles van onder andere Sofie Dirkx, Harry Ruijl, Brigitte Odett, Alexandra van Marken, Florian Boutonnier en Tim Van der Straeten.

Afgelopen seizoen was ze te zien in de musical Mozart! – de Musical van Music Hall als ensemble en understudy Constanze.

Charlotte trad in de zomer van 2017 op als zangeres van Zang en Gelukkig op het Negen Pleinen Festijn in de Efteling. Tevens werkte ze als zangeres op het cruiseschip MS Amadea en had hiernaast nog vele andere shows, waaronder haar eigen soloshow. Na haar studie speelde Charlotte in 2015-2016 in de musical Beauty and the Beast van Stage Entertainment als swing. 

Op Televisie was ze te zien in het Musical Awards Gala 2016 in het ensemble.`

Frank Beurskens

Lakei 1
Vader
Dancecaptain
Understudy Floppie

Frank studeerde af aan de de Fontys Dansacademie in de richting musicaltheater in 2004.

Hij speelde reeds mee in tal van producties. Zo kon je hem bezig zien in de musicals Doornroosje, Crazy For You, Fame, Footloose, De Producers (NL/BE) en speelde hij ook mee in Beauty And The Beast (2005 en 2015) als understudy ‘Lefou/dancecaptain’, in Kuifje en de Zonnetempel als understudy ‘Prof. Zonnebloem’, in Jeans 17 als ‘dancecaptain’ en in Mary Poppins als understudy van de rollen ‘Jonathan Been’ en ‘Neleus’. Hij speelde meer dan 100 keer ‘Jutter’ in The Little Mermaid, waar hij tevens understudy was voor de rollen van ‘Sebastiaan’ en ’Botje’. Hij was ‘Puppeteer’ in WarHorse (NL/BE), swing in Chaplin, De Musical (NL/BE) en afgelopen seizoen was hij nog ‘dancecaptain’ in Roodkapje, De Sprookjesmusical.

Naast de musicals doet Frank ook stemmenwerk voor diverse tekenfilms. Zo sprak hij de personages van ‘Tuck’ in Robin Hood en ‘Poetsie’ in Robocar Poli in. Hiernaast geeft hij ook nog workshops, dans- en musicallessen en is hij gastdocent in verschillende musicalopleidingen.

In 2014 en 2018 ging hij als zanger de wereld rond op de ‘MS Amadea’. Daar speelde hij o.a. in de Duitse versie van I love you, you’re perfect, now change en had hij zijn eigen Soloshow.

Jervin Weckx

Lakei 2
Understudy Prins
Understudy Hans

Jervin volgde de opleiding WoordKunst-Drama aan de Kunsthumaniora van Hasselt. Daarna stroomde hij door naar de musicalopleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij in 2017 uiteindelijk afstudeerde. In de zomer van 2015 trok hij voor vier maanden naar New York, waar hij studeerde bij het International Student Visa Program aan ‘Broadway Dance Center’.

Tijdens zijn opleiding speelde hij reeds in verschillende producties als The Hired Man, Merrily We Roll Along, I love you, you’re perfect now change en Chicago. Naast zijn ensemblewerk in producties als Evita, The Elephant Man, Rapunzel, Roodkapje, De Sprookjesmusical, The Rocky Horror Show en Sunset Boulevard, was Jervin ook te zien in de rol van ‘Edward’ in Bloodbrothers en was hij solist in The Best Of Musical.

Later dit jaar zal hij ook de rol spelen van ‘Gabe Goodman’ in zowel een Vlaamse als Franse versie van Next to Normal, een rock-musical.

Rosanne Pits

Moeder
Assepoester
Hulpje Heks (Stagiaire)

Momenteel studeert Rosanne Pits musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Ze volgde zangles bij Peggy Hegeman en Jack Breikers en kreeg verder les van o.a. Florian Boutonnier, Brigitte Odett en Tim Van der Straeten. Ze speelde tijdens haar studie in verschillende eindvoorstellingen: Zo speelde ze mee in het ensemble in How to succeed in Business Without Really Trying, was ze ‘Wendla Bergmann’ in Spring Awakening en nam ze de rol van ‘Phyllis Johnson’ op zich in Girlfriends.

Rosanne speelde als kind al in verschillende musicalproducties van Stage Entertainment en Albert Verlinde Entertainment. Zo was zij te zien in: Ciske de Rat, The Sound of Music, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Dokter Dolittle en Annie de Musical

Rosanne was ook te bewonderen in verschillende commercials op tv.

Deze cast wil ik zien!

BOEK HIER