Jesus Christ Superstar

a musical dinner show

Wij keken er met Music Hall & Teatro Cinque bijzonder hard naar uit om u binnenkort te mogen ontvangen op een wervelende concertuitvoering van de wereldbekende rockopera. Helaas gooit de coronacrisis andermaal roet in het eten. De regering heeft om begrijpelijke redenen beslist dat we de deuren nog niet opnieuw mogen opengooien voor het grote publiek.
Wij zoeken momenteel naar nieuwe geschikte data en zullen u daar zo snel mogelijk over informeren.
Alle ticketkopers zullen eerstdaags persoonlijk gebrieft worden.

Een zinderende theatrale muzikale versie van de wereldberoemde rockopera, een kritische knipoog van ’s lands bekendste kerkjurist en een culinair verwenmoment: ‘Jesus Christ Superstar, a musical dinner show’ belooft u een unieke en avondvullende totaalervaring (met o.a. Pieter Jan De Paepe, April Darby, Ruben Van Keer, Marcel Vanthilt & Rik Torfs)

Van bij uw aankomst in Studio Zuid wordt u ondergedompeld in het verhaal van ‘Jesus Christ Superstar’. Wie waren de personages? Waren ze helden? Of mislukkelingen? Heeft Jezus überhaupt bestaan? In veertien staties nemen Music Hall, Teatro Cinque en Rik Torfs u dieper mee in één van de invloedrijkste verhalen ter wereld. Wat volgt, is een gastronomisch menu om duimen en vingers bij af te likken. Als dessert serveren we u Jesus Christ Superstar: een rocky show, een spetterend spektakel met live orkest.

Lees hier meer over de cast…

"Een spetterend spektakel met live orkest"

Dat klinkt als muziek in mijn oren.


BOEK HIER

Over de voorstelling

Music Hall en Teatro Cinque verwelkomen u voor een unieke totaalervaring rond ‘Jesus Christ Superstar’.

Iedereen kent ze wel: klassiekers zoals ‘Jesus Christ, Superstar’ en ‘I don’t know how to love him’.  In een spetterend spektakel kijkt u door de ogen van Judas mee naar de laatste week uit het leven van Jezus. Vestigt die laatste niet te veel aandacht op zijn persoon als zoon van God (wat Judas overigens niet gelooft)? Zou het niet beter wat meer gaan over de goede daden die hij doet? En zou het niet opportuun zijn om die aanvankelijk nobele beweging rond Jezus in de kiem te smoren voordat ze uit de hand loopt? Ook de hogepriesters kijken met lede ogen toe hoe hun gezag afkalft wanneer steeds meer volk zich richt tot Jezus en hem aanspoort om hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Judas en de hogepriesters vinden elkaar. Het verraad van Jezus geschiedt.

Over de personages uit deze rockopera bestaan heel wat mythes en legenden. Tot op de dag van vandaag inspireren ze talloze kunstenaars. Maar wie waren ze? Wat was er aan de hand met Maria Magdalena?

Waarom en door wie werd Jezus gekruisigd? Heeft hij überhaupt wel bestaan? Eén ding is zeker, Jezus heeft de wereldgeschiedenis veranderd en de hele sociale orde overhoop gegooid. In het eerste deel van de avond nemen we u samen met Rik Torfs mee in het leven van de personages. U wandelt doorheen de veertien staties van de kruisgang en maakt er kennis met Jezus, Maria Magdalena, Judas, Petrus, Simon, Herodes, Kaiafas, Annas, Pontius Pilatus …

De nummers worden in de originele, Engelstalige versies gebracht.

Deze productie kwam tot stand in samenwerking met The Really Useful Group LTD.

Voor de show kan je genieten van 2 koude gerechten, 2 warme gerechten en een dessert.
Een vegetarisch en veganistisch alternatief worden voorzien (je kan jouw dieetvoorkeuren opgeven tijdens de personalisatie van uw ticket)

Dit wordt een zintuiglijke totaalervaring om nooit te vergeten.

Hoofdrollen

Wat de hoofdrollen betreft kan Music Hall alvast uitpakken met een absolute topcast. 
Pieter Jan De Paepe (slechterik ‘Xander’ uit Thuis) wordt de rockende Jezus Christus. Een rol die hem op het lijf geschreven en niet geheel vreemd is, want hij speelde in zijn thuisstad Lier al eens de zoon van God in het openluchspektakel ‘De Passie’ (2018).

Met Ruben Van Keer als Judas worden liefhebbers en kenners op hun wenken bediend. Zijn verbluffende vertolking als Mozart in de gelijknamige musical (seizoen 2017-2018), waarvoor hij trouwens de Musicalworld-award won voor ‘Beste mannelijke hoofdrol’ betekende voor Ruben de grote doorbraak in zijn thuisland België.

Dergelijke mannelijk vocaal geweld vraagt om een minstens evenwaardig vrouwelijk tegengewicht en met de ravissante Nederlands/Amerikaanse April Darby als Maria Magdalena, is dat exact wat u krijgt. In Nederland speelde ze ondermeer hoofdrollen in Aida In Concert, The Bodyguard, The Witches of Eastwick,…

Voor April betekent de mooie & uitdagende rol als Maria Magdalena meteen ook haar langverwachte debuut in België.

Lees hier meer over de cast…

Jesus Christ Superstar, met muziek van Andrew Lloyd Webber en tekst van Tim Rice werd in 1970 uitgebracht als album (met zang van onder andere Ian Gillan, Yvonne Elliman, Murray Head en Barry Dennen) en werd vervolgens als musical op de planken gebracht in Londen en op Broadway. Religieuze groeperingen protesteerden destijds tegen de opvoering van het stuk, omdat Jezus te veel als een gewone sterveling zou worden neergezet. In 1973 werd 'Jesus Christ Superstar' verfilmd onder regie van Norman Jewison met hoofdrollen voor Carl Anderson (Judas), Ted Neeley (Jezus Christus), Yvonne Elliman (Maria Magdalena) en Barry Dennen (Pontius Pilatus), in een voor toen zeer eigentijdse stijl. Ondanks de protesten bij aanvang, werden zowel de opera-, musical-, toneel- en filmversie als het album grote successen, en wordt het stuk ondertussen zelfs opgevoerd door kerkelijke musicalgezelschappen.

Boek nu uw tickets!


BOEK HIER

Het Verhaal

'Jesus Christ Superstar' behandelt, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas, de laatste week uit het leven van Jezus. Judas neemt afstand van Jezus, die in Judas' ogen de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen (als zoon van God, wat Judas niet gelooft) en te weinig op de goede daden die hij doet. Judas meent dat de aanvankelijk nobele beweging rond Jezus gestopt moet worden voordat deze uit de hand loopt. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag wanneer steeds meer volk Jezus volgt en hem aanspoort hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. 

Deze houding van het volk beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat.
 
Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar, en wordt Jezus verraden. De lokale joodse heerser Herodes, aan wie Jezus wordt voorgeleid, beschouwt Jezus door de verhalen over zijn wonderen slechts als een amusante goochelaar en stuurt hem, wanneer Jezus niet aan zijn verzoeken voldoet, teleurgesteld door naar Pontius Pilatus...

Boek nu uw tickets!


BOEK HIER

In beeld

Bekijk de foto's van de prachtige decors van deze musical.

Eva-Jane Smeenk
Ivann Vermeer
Gene Thomas
Hans Peter Janssens
Charlotte Campion
Chris Van Tongelen
Goele De Raedt

Wim Van Den Driessche
Elke Buyle
Marleen van der Loo
Charlotte Verduyn
Christophe Coenegracht
Jeroen Logghe
Rick van den Belt 

Hans Peter Janssens

"Het zal ergens in 1993 geweest zijn dat ik vanuit Londen naar de Keizerstraat afzakte om auditie te doen voor ‘De Man van La Mancha’. Musical was een volledig nieuw gegeven voor mij en ik was dan ook verbaasd toen ik een rol werd aangeboden. Mijn opera-collega’s verklaarden me voor half gek toen ik de kleine rol van Padre aanvaardde. Het feit alleen al dat de hoofdrol zou gespeeld worden door Ramses Shaffy was voor mij echter reden genoeg  om me in dat avontuur te storten. Op één van de avonden na de voorstelling zat ik naast de grote man aan de toog een wijntje te drinken. Ik schrok nogal toen hij me opeens begon te verwijten en vroeg hoe het in Godsnaam mogelijk was dat ik met zo’n stem mij had laten verleiden tot het spelen van wat uiteindelijk maar een kleinere bijrol was, dat ik voor grotere rollen moest gaan. Een half jaar later volgde een hoofdrol in Chess, direct nadien de Phantom in Scheveningen. Ramses…bedankt voor het duwtje in de rug, of zeg maar ‘duw’!"

Deborah De Ridder

"De Cinderella periode in Singapore zal altijd een fijne herinnering blijven! Zeven weken in Singapore mocht ik een totaal andere theatercultuur leren kennen. Mensen gaan daar naar het theater alsof ze in de cinema zitten met popcorn en selfies en wc bezoekjes tijdens de voorstelling zelf. Ik moest in mijn rol vanuit de lucht naar beneden komen vliegen. De show had al eerder gespeeld in Antwerpen maar daar was ik nog geen lid van de cast. Ze vroegen op voorhand aan mij of ik hoogtevrees had waarop ik heel stoer "nee antwoordde" aangezien ik al eens jaren terug een duo parachute sprong ook durfde te maken. In Singapore bleek ik echt vanuit de nok van het theater naar beneden te moeten komen terwijl dat personage in de stadsschouwburg van op zij werd opgetrokken. Dus dubbel zo hoog. Vol goede moed begon ik toch op de eerste vlieg repetitie de tocht mét lift naar de nok van het theater. Hoe erg kon het zijn? Maar eerlijk is eerlijk ik ben nog nooit zo bang geweest om te vliegen ;-)! Wat was me dat hoog! Erger dan een parachutesprong. De verhalen over ronddwalende geesten in het theater daarboven hielpen ook niet echt. Per dag werd de angst wat minder maar het ergste was vooral in het begin dat ik daar enkele minuten moest klaar hangen voordat ik naar beneden werd getrokken..."

Sandra Kim

"Toen mijn toenmalige manager me aanbod om in de Franstalige versie van Les Misérables te spelen in Antwerpen heb ik meteen bedankt. Dat was echt niets voor mij. Uiteindelijk overhaalde hij me om toch te gaan kijken, maar ik heb toen de halve voorstelling geslapen. Dus nee, ik ging het echt niet doen. Gelukkig heeft hij me op één of andere manier toch kunnen overtuigen. En het is het mooiste wat ik ooit gedaan heb!"

De Cast

Lees hier meer over de fantastische cast.


Pieter Jan De Paepe
Pieter Jan De Paepe

Ruben Van Keer
Ruben Van keer

als Judas


April Darby
April Darby
Marcel Vantilt
Marcel Vantilt

als Herodes

Rik Torfs
Rik Torfs

De cast

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse tincidunt aliquam tempor. Etiam risus dolor, auctor dapibus lorem vitae, lobortis tincidunt nunc. Mauris rutrum lectus nulla, eu lacinia massa ornare at. Donec magna eros, molestie at tincidunt ac, ornare id metus. Duis feugiat nibh et sem finibus elementum. In vitae convallis elit.

Lees hier meer over de fantastische cast van Mozart! - de Musical.


Placeholder
Oedo Kuipers
Placeholder
Ana Milva Gomes

Deel met je vrienden


In beeld

Bekijk de foto's van de prachtige decors van deze musical.

Partners