Cast

Pieter Jan De Paepe

Jesus Christus

Bij het grote publiek is Lierenaar Pieter-Jan De Paepe vooral bekend als slechterik Xander uit ‘Thuis’.  De rol van Jesus Christus is hem op het lijf geschreven en niet geheel vreemd, want in zijn thuisstad speelde hij al eens de zoon van God in het openluchtspektakel ‘De Passie’ (2018).  Pieter Jan liep zijn middelbare schoop op dé Kunsthumaniora Antwerpen waar hij Woordkunst-Muziek volgde.  Enkele jaren later keerde Pieter Jan terug naar dé Kunsthumaniora om er het voorbereid zevende jaar Pop/Rock zang te volgen. Daarna volgde hij nog een opleiding Zang-Songwriting aan de PXL-Music in Hasselt. Hij is de zanger van ‘Made in Purple’, een Deep Purple tribute band die de legendarische liveplaat ‘Made in Japan’ in haar volledigheid live brengt.  Daarnaast is hij sinds 2010 de frontman van de theatrale punkgroep Rusty Spoon’  Een ‘match made in heaven’ dus! 

Boek nu uw tickets!

BOEK HIER

Ruben Van Keer

Judas

Met Ruben van Keer als Judas worden de liefhebbers en kenners op hun wenken bediend.  In Vlaanderen herinneren we hem vooral van zijn verbluffende vertolking als Mozart in de gelijknamige musical (seizoen 2017-2018), waarvoor hij trouwens de Musicalworld-award won voor ‘Beste mannelijke hoofdrol’.  Voor Ruben was deze rol zijn grote doorbraak in zijn thuisland België.  In het Verenigd Koninkrijk schitterende zijn stem eerder al wat feller. 

In 2016 studeerde Ruben af aan de Musical Theatre opleiding van de Royal Academy of Musical in London en nog geen jaar later coverde en speelde hij de hoofdrol van Strat in de wereldpremière van ‘Bat Out Of Hell – The Musical’ in de Londense West End en op tour.  Hij is ook te horen op het originele castalbum.  Eveneens in Londen speelde hij John in ‘Knighs of the Rose’ en tourde hij door het Verenigd Koninkrijk en Ierland als Grantaire in ‘Les Misérables
Naast dit alles was hij onder andere te zien in Dogfight (M-Lab Amsterdam) en de kortfilm Shadow Players.

April Darby

Maria Magdalena

Dergelijk mannelijk vocaal geweld vraagt om een minstens evenwaardig vrouwelijk tegengewicht en met de ravissante Nederlands/Amerikaanse zangeres April Darby als Maria Magdalena, is dat exact wat u krijgt. In juni 2019 vertolkte April nog de titelrol in het openluchtspektakel ‘Aida in Concert (NL)’ en niet lang hierna was ze te horen in alle Nederlandse bioscopen als Nala in Disney’s ‘The Lion King NL’.  Tussen 2015 en 2017 speelde April in Nederland meerdere keren de hoofdrol in de hitmusical ‘The Bodyguarden was ze tegelijkertijd lead-vocalist in dinnershowPandora’ in Studio 21 te Hilversum.  Hiervoor was April onder andere te zien als cover van hoofdrol Deloris van Cartier in de musical ‘Sister Act’ en speelde ze de hoofdrol Sukie Rougemont in de musical ‘Witches of Eastwick’.  Afgelopen mei 2020 bracht April een nieuwe single uit in samenwerking met The Boy Next Door en Billy the Kit, genaamd Gone Tomorrow. Het nummer is momenteel al bijna 1 miljoen keer gestreamd op Spotify.

Voor April betekent de mooie en uitdagende rol als Maria Magdalena in ‘Jesus Christ Superstar – a musical dinner show’ meteen ook haar langverwachte debuut in België! 

Marcel Vanthilt

Herodes

De flamboyante muzikant, zanger en radio- en televisiepresentator bespeelde als creatief woelwater al zowat elk hoekje en kantje van het medialandschap. Toch vond hij in ‘Jesus Christ Superstar – a musical dinner show‘ een voor hem gloednieuwe en prikkelende uitdaging.

Marcel zal in deze productie in de huid kruipen van Herodes Antipas, zoon van Herodes de Grote en tetrarch van Galilea en  Perea. Het feit dat hij hiermee in de voetsporen treedt van Amerikaans rockzanger en cultheld Alice Cooper, die op paaszondag 2018 deze rol op zich nam in het televisiespektakel ‘Jesus Christ Superstar Live‘ op NBC, was voor Marcel naar eigen zeggen een doorslaggevende factor om zijn debuut in een musicalproductie te maken. Het is alleszins nu al uitkijken naar Marcel’s versie van ‘King Herod’s Song‘!

Boek nu uw tickets!

BOEK HIER

Rik Torfs

Verteller prelude

Niemand minder dan Ererector van de KU Leuven en kerkjurist Prof. dr. Rik Torfs neemt u in de foyer als vertellende buitenstaander en bevoorrechte getuige – met de extra bagage en kennis van zo’n 2000 jaar (kunst)geschiedenis – mee op een boeiende audiotour doorheen de 14 staties van de kruisweg, vertrekkend vanuit hun Bijbelse context en achtergrond.

U ontdekt al de personages uit de voorstelling: Jezus Christus, Maria Magdalena, Petrus, Simon, Judas, Pontius Pilatus, Herodes, Kajafas, Annas…personages waarover heel wat mythen en legenden bestaan. Informatief, duidend, historisch situerend, aanzettend tot reflectie, verrassend, fijn om te weten (met veel “aha’s” en “tiens”), entertainend, met een kritische knipoog en doorspekt met de eigenzinnige humor van de Vlaamse kerkjurist.

P.S.: Prof. dr. Torfs stond er wel op u te laten weten dat hij niet zal zingen tijdens deze boeiende inleiding op de show, dit om misverstanden te vermijden en de ticketverkoop niet te schaden. 

Boek nu uw tickets!

BOEK HIER

Deel met je vrienden