De makers van

Judy, the musical dinner show

Creatives

Peter Quilter

Auteur

Peters werken werden al in meer dan 40 landen en in 30 talen opgevoerd.  Hij produceeerde onder andere 3 succesvolle shows in West End in Londen, scoorde een hit op Broadway en werd 2 keer genomineerd voor de Olivier Award (Best New Play & Best New Comedy).

Zijn eerste  internationale succes was de  komedie  Glorious! –  het waargebeurde verhaal van Florence Foster Jenkins, de slechtste zangeres ter wereld.  Het toneelstuk ging in première in het Duchess Theatre in West End in Londen  en is sindsdien al   door meer dan twee miljoen mensen gezien  in  theaters op vijf continenten

Zijn Judy Garland  musical-drama End of the Rainbow kende zijn wereldpremière in het Sydney Opera House in Australië.  Vervolgens kende het stuk een  uitverkochte  run in West End in Londen  en  in 2012 verhuisde End of The Rainbow naar Broadway.  Daar werd het genomineerd voor drie TonyAwards.  Het stuk is sindsdien in de hele wereld vertoond en kreeg in 2019 de filmadaptatie Judy waarmee Renée Zellweger de Oscar voor Beste Vrouwelijke hoofdrol won.

Peter schreef verder ook de komedie  Duets  (Face to Face), het drama 4000 days & de musical Boyband.

Matt Dunkley

Musical Director

Matt Dunkley kent een rijke carrière als orkestrator, arrangeur en dirigent maar is ook erg succesvol als film-, televisie & theatercomponist.  Hij werke mee aan meer dan 190 films waaronder Black Swan, Inception, Moulin Rouge!, Mission Impossible: fallout, James Bond: No Time to Die & Judy. 

Dunkley heeft alle Britse toporkesten geleid, waaronder het London Philharmonic Orchestra, het London Symphony Orchestra& het Royal Philharmonic Orchestra.

Voor Music Hall componeerde hij in 2012 Peter Pan: The Never Ending Story, een arenaspektakel gebaseerd op het J.M Barrie-verhaal dat in de hele wereld werd opgevoerd.  Hij stond eveneens in voor de compositie van Flanders Field & Cinderella.

Christophe Ameye

Regisseur

Christophe Ameye regisseerde in het recente verleden voor Music Hall onder andere de musicals Cinderella & Madagascar.

Succesvolle producties zoals De Kavijaks, Broken Glass & Kassa Kassa dragen zijn stempel.  Ook het totaalspektakel Beauty and the Beast dat meer dan 75.000 bezoekers naar Expo Gent lokte staat op zijn naam.

Met de productie ‘1900’ voor Ultima Thule haalde Christophe in Edinburgh de prijs voor de beste internationale jongerentheaterproductie binnen.

Daarnaast werkte Christophe ook voor televisie voor verschillende productiehuizen als regisseur, scenarist/vertaler en creatieve producer. Zijn grootste realisaties zijn ‘Danni Lowinski’, ‘De Rodenburgs’ en ‘Familie’ voor VTM, ‘Zeppe en Zikki’ voor VTM Kazoom.

Geert Allaert

Producent

De West-Vlaming Geert Allaert bracht in 1996 met ‘Cats’ zijn eerste grote musicalproductie in Vlaanderen, met maar liefst 162.000 bezoekers. Twee jaar later lokte de Stadsschouwburg 382.000 Vlaamse musicalliefhebbers naar ‘Les Misérables’, dat zes maanden op de planken stond, goed voor een Vlaams record.

‘The Phantom of the Opera’ trok met 412.000 bezoekers een nog groter publiek, een record dat tot op heden niet geëvenaard werd. Nadien volgden ‘Peter Pan’, ‘Camelot’, ‘Alladin’, ‘Romeo en Julia’, ‘Dracula’ en ‘De Tovenaar van Oz’.

In 2009 stond Geert Allaert aan de wieg van de vzw Musical van Vlaanderen, die als doelstelling had oorspronkelijk Vlaamse musicals te produceren en aandacht te schenken aan de ‘andere’ musical. Het verhaal van de Oostenrijkse keizerin Sissi, in de vorm van ‘Elisabeth’, was de eerste voorstelling in de rij. Vanaf 2010 volgden titels als ‘Notre Dame de Paris’, ‘Dans der Vampieren’, ‘Tell Me on a Sunday’, ‘Oliver!’, ‘Spamalot’, ‘Fiddler on the Roof’, ‘De Producers’, ‘Ben X’ en ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’.

Geert Allaert blijft zoeken naar nieuwe dimensies binnen live entertainment. In 2012 lanceerde hij het eerste zelf geproduceerde arenaspektakel ‘Peter Pan, The Never Ending Story’. Het werd een grootse productie met zang, dans, acrobatie en adembenemende decors, waarmee Music Hall ook in Nederland, het VK, Dubai, Singapore, Taiwan en Qatar stond. Deze Vlaamse productie zal ook nog te zien zijn in Roemenië, China, Turkije en Zuid-Korea.

Zoveel creativiteit! Ik wil meteen tickets!

BOEK HIER

Productie


PRODUCENT

Geert Allaert – CEO
Koen Hendrickx – COO

PRODUCTIE COÖRDINATOR

Karolien Van den Bosch

CREATIEVE COÖRDINATOR

Roel Hermans

UITVOEREND PRODUCENT

Dimitri Nelissen

PRODUCTIE ASSISTENTE

Magali Devel

MARKETING COÖRDINATOR

Iraïs Browaeys

PERS

Peter Mariën
Kurt Frederickx
Pieter Ramboer

MUZIKAAL LEIDER

Alex Roosemeyers

ORKEST

Søren Brassaert – trombone
Roeland Daems – keyboards
Sander Claes – gitarist
Laure Campion – keyboards
Jef Peeters – bassist
Alex Roosemeyers – keyboards
Ester Van Nuffel – trompet
Roel Hermans – drums
Paul Moreau – percussie
Marc Goris – trompet
Sam Gevers – percussie
Ilse Stroobant – keyboards en repetent
Pieter Vandermeiren – trombone