Scrooge, de Musical

Dé kerstklassieker


De ‘Scroogical’ is terug! Steracteur Warre Borgmans herneemt zijn glansrol als de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge in het familiespektakel Scrooge, de Musical. Na het immense succes van de eerste opvoeringen, brengt Music Hall deze najaarsklassieker met een topcast terug op 3-5 januari 2020 (Stadsschouwburg Antwerpen). Mis je kans niet om deze verrassende bewerking van Dickens’ A Christmas Carol mee te maken. Of je nu elke kerst “Bah, humbug!” uitroept of je versieringen vanuit de ruimte te zien zijn, dit verhaal verwarmt ieders hart.

Charles Dickens (1812-1870), een van de belangrijkste auteurs uit het Victoriaanse tijdperk, werd bekend door zijn kleurrijke personages en kronieken van een veranderende samenleving tijdens de Industriële Revolutie.

Veel van de thema’s uit Dickens’ grote romans, zoals sociaal onrecht en armoede en hoe deze elkaar versterken, vind je ook terug in Scrooge of A Christmas Carol. 175 jaar later spreekt het verhaal nog altijd even sterk aan: het is talloze keren bewerkt voor theater, film en televisie. De allermooiste verhalen kan je dan ook blijven vertellen, telkens weer op een andere, verrassende manier.

Music Halls Scrooge, de Musical blijft trouw aan het origineel maar voegt er allerlei nieuwe en prikkelende elementen aan toe. Na de iconische vertolkingen van Patrick Stewart en Michael Caine heeft meesterverteller Warre Borgmans, gevierde Vlaamse theater-, tv- en filmacteur van onder meer Team Spirit en Kulderzipken, de rol van Scrooge fenomenaal de zijne gemaakt.

Achter de schermen brachten creatief dreamteam Frank Van Laecke, Allard Blom en Dirk Brossé, aangestuurd door creatief producent Geert Allaert de ‘Scroogical’ tot leven. Van Laecke en Blom verzorgden het scenario en de songteksten, maestro Brossé componeerde de zwierige muziek in zijn legendarische stijl. De fantasierijke regie is in handen van de internationaal gelauwerde Cornelius Baltus, bekend van onder andere Tanz der Vampire, met Brigitte Derks als regieassistent. De energieke choreografie werd bedacht door de vermaarde Vanni Viscusi en de prachtige, sfeerrijke decors en kostuums zijn het werk van gevierde scenograaf Dan Potra.

Premièreverslag

Een sfeerverslag van de wereldpremière van Scrooge, de Musical.

Bekijk hier alle video’s over Scrooge, de Musical.

Dat klinkt als muziek in mijn oren.


BOEK HIER

Warre Borgmans ontmoet de drie Geesten van Kerstmis

Voor de veeleisende rol van Ebenezer Scrooge heb je een acteur met grote klasse nodig. Onder anderen Albert Finney, Patrick Stewart, Michael Caine en dichter bij huis Luc Philips kropen al in de huid van de vrek. Warre Borgmans is dus in goed gezelschap. De gevierde Vlaamse theater-, tv- en filmacteur van onder meer Team Spirit, Windkracht 10 en Kulderzipken is van alle markten thuis, en ook musicals en familiespektakels zijn hem niet vreemd. Ebenezer Scrooge wordt een kolfje naar zijn hand.

“Dit wordt inderdaad mijn eerste hoofdrol in een musical en dat zorgt wel voor de nodige spanning, zeker als je de omvang van deze productie ziet én de kleppers die zich erover gaan ontfermen. Ik wil de producenten alleszins bedanken voor deze kans en het vertrouwen dat ze mij, als onervaren zanger, geven, want de rol van Scrooge lijkt me echt fantastisch om te spelen.”Warre Borgmans

Warre Borgmans

Het verhaal

Ebenezer Scrooge is een oude bankier die alleen maar om geld geeft. Van vriendschap, liefde en familie wil hij niks weten.

Op Kerstavond geeft Scrooge met tegenzin zijn boekhouder Bob Cratchit een dag vrij om Kerstmis te vieren met zijn gezin. Bob wil er zijn voor zijn zieke zoontje Tiny Tim, die alleen met een dure operatie ooit goed zal kunnen lopen. Maar de gierige Scrooge weigert hen te steunen en eist zelfs dat Bob op Tweede kerstdag gewoon weer komt werken.

In zijn chique maar kille huis krijgt Scrooge op kerstavond schrikwekkend bezoek: de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley, die hem waarschuwt voor een

rusteloos lot als spook als hij zijn leven niet verandert. Om Scrooge tot inkeer te laten komen, passeren de Geesten van Voorbije Kerstmis (het verleden), Kerstmis Nu (het heden) en Kerstmis Dat Nog Komen Moet (de toekomst). Geestig!

Zal Scrooge voor het te laat is inzien dat het leven niet alleen om geld draait? Wint het goede van het kwade? Scrooge is een verhaal van alle tijden met een belangrijke boodschap over naastenliefde en familie.

Een waardevolle ervaring boordevol plezier en kerstsfeer voor het hele gezin!


“Na het immense succes van de eerste opvoeringen, brengt Music Hall deze najaarsklassieker terug met een topcast. Mis deze kans niet!”

Dat klinkt als muziek in mijn oren.


BOEK HIER

Creatives

PRODUCENT     Geert Allaert

REGIE     Cornelius Baltus

SCENARIO & LIEDTEKSTEN     Frank Van LaeckeAllard Blom

COMPONIST     Dirk Brossé

In beeld

Bekijk de foto’s van deze musical.

© Luk Monsaert

Partners


Deel met je vrienden