Prima Donna Events presenteert Sneeuwwitje

Sprookjesballet voor kinderen vanaf 3 jaar


Prima Donna Events tovert het eeuwenoude sprookje over de beeldschone prinses Sneeuwwitje en de zeven dwergen om tot een magisch dansspektakel. Klassiek ballet met live symfonisch orkest en niemand minder dan Jeremy Vandoorne,​ gekend als Xavier uit ROX, ​als verteller vormen samen een onvergetelijke ervaring voor het ganse gezin!

In een mix van theater en ballet neemt Jeremy Vandoorne jullie mee doorheen dit magische sprookje. ​Kom en beleef een betoverende namiddag met Sneeuwwitje en de zeven dwergen! ​

Als copromotor staat Music Hall volledig achter het concept om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met ballet.

Met live symfonisch orkest
Jeremy Vandoorne
, als verteller
Doelgroep: voor kinderen vanaf 3 jaar
Duur: ongeveer één uur

 
 

Dat klinkt als muziek in mijn oren.


BOEK HIER

Het verhaal

SPIEGELTJE, SPIEGELTJE AAN DE WAND…
Het eeuwenoude sprookje van de gebroeders Grimm omgetoverd tot een magisch dansspektakel.

De koningin heeft de wens om een dochtertje te krijgen met een huid zo wit als sneeuw, haren zo zwart als ebbenhout en lippen zo rood als bloed. Kort na de geboorte van dit dochtertje, Sneeuwwitje, sterft de koningin. De koning hertrouwt daarna en de stiefmoeder van Sneeuwwitje is een erg ijdele vrouw. Elke dag vraagt ze aan haar magische spiegel, “ spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het hele land?”. Waarop de spiegel antwoordt dat zij dat is. Wanneer sneeuwwitje 7 jaar oud is, is zij inmiddels veel knapper dan de stiefmoeder en de spiegel zegt dan ook dat zij 1000 x mooier is.

De koningin kan dit niet verdragen en wil Sneeuwwitje dood. Daarom beveelt ze de jager om Sneeuwwitje mee te nemen naar het bos en haar daar te doden. Dat kan de jager niet over zijn hart krijgen en laat Sneeuwwitje ontsnappen.
Hij neemt de lever en longen van een zwijn mee en vertelt dat het prinsesje dood is.

In het bos komt Sneeuwwitje bij een klein huisje, dat van de zeven dwergen. Hier eet en drinkt ze wat waarna ze in slaap valt. Als de dwergen thuiskomen zien ze Sneeuwwitje.
Ze vinden haar zo mooi dat ze haar laten liggen. De volgende morgen stelt Sneeuwwitje zich voor aan de zeven dwergen, vertelt wat er gebeurd is en ze mag blijven in ruil voor het doen van het huishouden.

Inmiddels heeft de koningin weer aan haar toverspiegel gevraagd wie de mooiste van het land is. De toverspiegel vertelt dat dit nog steeds Sneeuwwitje is en dat ze in het bos bij de zeven dwergen woont. De koningin verkleedt zich als een oud vrouwtje en met een giftige appel brengt de stiefmoeder Sneeuwwitje in een magische diepe slaap, waaruit Sneeuwwitje alleen kan ontwaken wanneer iemand haar uit liefde kust. De dwergen denken dat Sneeuwwitje dood is en diepbedroefd leggen ze haar in een glazen kist.

​Uiteindelijk komt er een prins langs die Sneeuwwitje kust, waarna ze weer wakker wordt. Sneeuwwitje trouwt met de prins en ze leven nog lang en gelukkig.


“Het eeuwenoude sprookje van de gebroeders Grimm omgetoverd tot een magisch dansspektakel.”

De cast

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse tincidunt aliquam tempor. Etiam risus dolor, auctor dapibus lorem vitae, lobortis tincidunt nunc. Mauris rutrum lectus nulla, eu lacinia massa ornare at. Donec magna eros, molestie at tincidunt ac, ornare id metus. Duis feugiat nibh et sem finibus elementum. In vitae convallis elit.


Placeholder
Oedo Kuipers
Placeholder
Ana Milva Gomes

Lees hier meer over de fantastische cast van Mozart! – de Musical.

Deel met je vrienden

In beeld

Bekijk de foto’s van de prachtige decors van deze musical.

De Notenkraker video’s

Bekijk hier alle filmpjes die verschenen zijn over deze familievoorstelling.

Deel met je vrienden

Partners