de cast van

The Bodyguard, the musical dinner show

April Darby

Rachel Marron

De ravissante Nederlands-Amerikaanse April Darby maakt als superster Rachel Marron in The Bodyguard, the musical dinner show haar debuut in Vlaanderen.

Voor April hebben de angsten en gevoelens van superster Rachel Marron alvast geen geheimen meer, want tussen 2015 en 2017 trad April reeds meerdere keren per week in de voetsporen van Whitney Houston en vertolkte in Nederland deze hoofdrol in de hitmusical The Bodyguard. Tegelijkertijd was ze ook lead-vocalist in dinnershow Pandora in Studio 21 te Hilversum. In juni 2019 vertolkte April nog de titelrol in het openluchtspektakel Aida in Concert (NL) en niet lang hierna was ze te horen in alle Nederlandse bioscopen als Nala in Disney’s The Lion King NL.

Het internationale publiek kon reeds in 2010 kennismaken met de onwaarschijnlijke vocale capaciteiten van April Darby, toen ze via een Dream Ticket deelnam aan American Idol en het tot de vierde ronde schopte.

Erik Goossens

bodyguard Frank Farmer

De creatieve duizendpoot Erik Goossens maakt zijn musicaldebuut als ‘Vlaamse Kevin Costner’ en zal dus de rol van bodyguard Frank Farmer op zich nemen.

Voor Erik, die als acteur (o.a. Peter Van den Bossche in Familie, Made in Vlaanderen, Boerenpsalm), zanger (Leopold 3, solo, De Grungblavers), presentator (‘Super 50’, ‘Kan Dit?!’,…), maar ook als theaterproducent (o.a. Mn Zkt Vr in een regie van Stijn Coninx, Je Veux L’amour) zowat alle hoekjes van de entertainmentwereld bespeelde, betekent deze eerste deelname aan een musicalproductie weer een nieuwe en boeiende uitdaging.

Zoveel creativiteit! Ik wil meteen tickets!

BOEK HIER

Karoline ‘Leki’ Kamosi

Nicki Marron

Terug van even weggeweest is Karoline ‘Leki’ Kamosi, die een opmerkelijke comeback in de showbizzwereld maakt als Nicki Marron (zus van…) in deze productie.

De multigetalenteerde Belgisch-Congolese (r&b en hiphop) artieste zette op jonge leeftijd haar eerste stappen in de muziekwereld onder begeleiding van één van haar oudere zussen, Manuela aka Ya Kid K van Technotronic, die in 1989 een wereldhit scoorde met ‘Pump up the Jam’. Van Manuela kreeg Karoline de bijnaam Leki, wat in het Lingala kleine zus/benjamin betekent.

Karoline gaat al meer dan 15 jaar mee in de media: VJ bij muziekzender TMF, presentatrice voor Studio Brussel, JimTV, ATV, MNM, 2BE en Radio2.  Onder de naam Leki bracht ze o.a. de hitsingles ‘Breakin’ out’ en ‘Crazy’ uit. In 2008 tekende ze voor de Belgische titeltrack voor de TV-reeks Prison Break met ‘Over The Rainbow’ waarmee ze prompt 2 TMF-awards wegkaapte.  Ze werkte o.a. samen met de Amerikaanse Grammy Award-winning rapper Coolio en dj Felix da Housecat, en stond in het voorprogramma van artiesten als Amy Winehouse, Lauryn Hill, Estelle, Busta Rhymes, The Game,  Aaliyah ea.

In 2013 maakte ze haar eerste uitstapje naar het theater voor de hoofdrol in Josephine B., een musical over het turbulente leven van de zwarte revuester en verzetsheldin Josephine Baker.

Kristof Verhassel

stalker

Wie ook zijn musicaldebuut maakt, is Kristof Verhassel, die zich in The Bodyguard, the musical dinner show van zijn slechtste kant mag laten zien als stalker van zangeres en filmster Rachel Marron.

Het grote publiek kent de acteur uit Sint-Niklaas vooral van zijn rollen in de populaire soapseries Familie (VTM, Stan Lauwers) en Thuis ( Eén, Jasper Beerens), maar ook van de vele gastrollen die hij vertolkte in succesvolle tv-series als Lili en Marleen, De Kotmadam, Professor T., Vermist, Spitsbroers, Wittekerke, Witse, De Zonen van Van As en Ghost Rockers.

Voor Kristof, die in het begin van zijn carrière als acteur meespeelde in een aantal producties van theatergezelschappen Het Gevolg en Malpertuis, is deze rol een mooie terugkeer naar de theatervloer en een fijne afwisseling van zijn activiteiten als tv-acteur. Het feit dat hij niet moet zingen in deze musicalproductie, was ook “mooi meegenomen” voor zowel hem als het publiek, zo vertelde Kristof zelf met de glimlach.

David Cantens

collega bodyguard Ray Court

Als collega-bodyguard Ray Court en alternate voor hoofdrolspeler Erik Goossens, heeft acteur en zanger David Cantens bij zijn debuut in een grote musicalproductie meteen een dubbelrol te pakken.

David werd bekend door zijn rol als de autistische Rudy Marsman in de gelauwerde tv-serie Marsman en was nadien te zien in succesvolle tv-series en films als Nieuw Texas, Brabançonne (film), De Ridder, Professor T, Over Water, Alleen Eline (film), Amigo’s, Coppers, Zone Stad, Aspe, Witse, Flikken en Wittekerke. De voorbije jaren kon je hem aan het werk zien in de Eén-reeks Gevoel voor Tumor, in de 2 seizoenen van de Vlaamse remake van De Luizenmoeder op VTM en sinds 2018 neemt hij in Familie (VTM) de rol van Jonas Versteven voor zijn rekening.

Hoewel David Cantens ook als theateracteur de nodige adelbrieven kan voorleggen, is dit de eerste keer dat hij zich in een grote musicalproductie onderdompelt. Daarmee gaat toch een beetje een jongensdroom in vervulling voor David. Naast het feit dat hij de film The Bodyguard sinds zijn jeugd zowat een tiental keer gezien moet hebben, was David destijds dermate onder de indruk van de musicalversie van Les Misérables die Music Hall in 1998 in Vlaanderen op de planken bracht, dat hij sindsdien ervan droomde ooit in een Music Hall-productie te mogen staan. De cirkel is bij deze rond!