Cast

Rosanne Pits

Prinses Rosanna

Rosanne volgde de vooropleiding en de bachelor ‘Musicaltheater’ aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, waar ze in 2019 afstudeerde. Ze kreeg zangles van Peggy Hegeman en Jack Breikers en kreeg verder les van o.a. Florian Boutonnier, Brigitte Odett en Tim Van der Straeten.

Aansluitend is Rosanne de vooropleiding Master of Music gaan volgen waar ze momenteel zangles krijgt van Edward Hoepelman en Katrien Verheijden.

Ze speelde tijdens haar studie in verschillende eindvoorstellingen. Zo was ze o.a. te zien als ‘Wendla Bergmann’ in Spring Awakening en nam ze de rol van ‘Phyllis Johnson’ op zich in Girlfriends.

Rosanne speelde als kind al in verschillende musicalproducties van Stage Entertainment en Albert Verlinde Entertainment. Zo was ze te zien in: Ciske de Rat, The Sound of Music, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Dokter Dolittleen Annie de Musical.

Vorig seizoen was ze te zien in Hans & Grietje, de Sprookjesmusical als ‘Moeder’, ‘Hulpje van de Heks’, ‘Assepoester’ en understudy ‘Vertelster’. Ook was ze te zien in de musical Iedereen Beroemd.

Verder was ze ook te bewonderen in verschillende commercials op tv.

Yanni Bourguignon

Druivenplukker Flynn

Yanni Bourguignon begon op 12-jarige leeftijd mee te spelen in het musicalgezelschap ‘Musicalia’ te Asse. Aan de hand van talloze producties leerde hij er al snel de kneepjes van het vak. Toen hij 16 jaar werd was hij dan ook klaar voor een nieuw avontuur. Hij schreef zich in voor de audities van de ‘Studio 100 – Young Artist Academy’, onder leiding van Dansstudio Ijvy Hagelstein, en kreeg er les van Kristof Aerts, Werner Welslau en Marliene Pille. In 2016 zong hij vervolgens mee met het showkoor op De Grote Sinterklaasshow 2016 in het Antwerpse Sportpaleis.

Na zijn middelbare studies ‘Podiumtechnieken’ aan de Kunsthumaniora van Brussel te hebben afgerond, werd Yanni toegelaten om verder te studeren in de richting ‘Musical’ aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hij kreeg er les van onder meer Karel Deruwe, Luk De Koninck, David Cantens, Lulu Aertgeerts en Peter Kongs.

Sinds oktober 2017 vertolkt Yanni de rol van ‘Cedric Van De Caveye’ in de populaire VTM-soap Familie. Hiernaast schitterde hij ook reeds in de Massaspektakelmusical Trudo & Amelia als ‘Cornelis de poortwachter’ naast Helle Vanderheyden, Ilse La Monaca en Goele De Raedt.

Gene Thomas

Yoda Dumbeldeur,
de gekke tovenaar

Gene Thomas kun je gerust omschrijven als een muzikale duizendpoot. Begin de jaren 1990 stapte hij de muziekwereld in als leadzanger van de rockband Ship of Dreams om vervolgens in 1995 door te breken als frontman van X-Session. Met nummers als ‘On And On’, ‘Say Yeah’ en ‘Bang Bang’ stond hij zeven jaar aan de top. De band won alle mogelijke prijzen en onderscheidingen en naast het zingen ging Gene zich ook al veejay (o.a. bij TMF) en presentator profileren.

Toen X-Session in de koelkast werd gestopt, ontpopte Gene zich als Nederlandstalige singer-songwriter. Met ‘Voor Haar’, de eerste single van het gelijknamige album, was het meteen raak; zijn Nederlandstalige debuutalbum bereikte in een mum van tijd de gouden status.

Naast zijn succesvolle muzikale carrière presenteerde Gene jarenlang bij de muziekzender Anne en speelde hij reeds mee in verschillende musicals. Zo vertolkte hij in 2009 de hoofdrol van ‘Quasimodo’ in de musical Notre Dame De Paris en schitterde hij in 2015 en 2016 aan de zijde van Els De Schepper in de succesvolle en meermaals verlengde theatermusical Piaf, waar hij de hoofdrol van een wereldkampioen boksen invulde.

Gene houdt van uitdagingen en vindt het fijn om zijn zangcarrière te combineren met presenteren, acteren en musical: “Ik geniet als ik in mijn rol op een podium sta en het publiek meeneem in het verhaal. Hun applaus en waardering neem ik, samen met de cast, na afloop dankbaar in ontvangst.”

Zoveel creativiteit! Ik wil meteen tickets!

BOEK HIER

Charline Catrysse

Whoppie

Charline studeerde als eerste Vlaamse studente af aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater te Amsterdam. Na haar studies speelde ze o.a. in Pluk van de Petteflet, Dans der Vampieren, Oliver!, Fiddler on the Roof,… In Fiddler ging ze op als understudy voor de rol van ‘Yente de koppelaarster’.

Hierna werd Charline aangenomen voor de voorstelling Pauline & Paulette waar ze alle vrouwelijke bijrollen voor haar rekening nam. Deze productie zorgde ervoor dat ze werd genomineerd voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Sinds 2014 tourt zij door Vlaanderen en Nederland als ‘Nellie’ met de kindervoorstellingen van Nellie & Cezar.

Nadat ze voor een tweede keer mama werd, ging ze terug het theater in en werd ze ook stem-actrice voor verschillende tv-series op Ketnet, Nickelodeon en Disney-Channel.

Vorige kerst speelde ze ‘Victoria’, de mama van kleine Tim, in de kerstmusical Scrooge, de Musical. Deze musical krijgt deze kerstdagen een herneming wegens succes. Hiernaast is ze te zien in de recente productie Aladdin als waarzegster ‘Lubabha’ en kan je haar dit theaterseizoen ook bewonderen in de spektakelmusical 40-45 en Daens, de Musical.

De afgelopen jaren heeft u haar waarschijnlijk al aan het werk gezien als het West-Vlaamse konijn ‘Whoppie’, het beste maatje van Floppie, in de sprookjesmusicals ‘Roodkapje’ en ‘Hans & Grietje’, en ook dit jaar is ze er graag weer bij! Mo gow zeg, de max!

Michaël Zanders

Floppie
Prins Sir Colin van Scotania

Michaël volgde een opleiding aan de School voor Podiumkunsten in Oostende en volgde regelmatig Summerschool aan de Laine Theatre Arts in Londen.

Hij begon zijn carrière bij Studio 100 waar hij te zien was in verschillende musicals en producties. Hij was onder andere te zien in Sneeuwwitje, Assepoester, Pinokkio, Doornroosje, Robin Hood, De 3 Biggetjes, De Kleine Zeemeermin en Wickie de Musical. Tevens was hij ‘Cornelius Hackl’ in Hello Dolly en speelde hij verschillende heksen in Lotje, het nieuwsgierige heksje. In 2010 speelde hij ‘Herbert Von Krolock’ in Dans der Vampieren en binnenkort kan je hem ook bewonderen in de nieuwe familiemusical Kleine Draak doorheen Vlaanderen.

Het West-Vlaamse Floppie avontuur begon in Roodkapje, de Sprookjesmusical en ging vervolgens verder in Hans & Grietje, de Sprookjesmusical. Ook deze keer neemt hij graag het konijn bij de oren en springt hij vol enthousiasme in dit nieuwe sprookje!

Op televisie staat Michaël bekend als ‘Korneel’ van het programma Nette en Korneel dat wordt uitgezonden op ‘VTM KZOOM’. Hij had ook verschillende gastrollen in programma’s al Spoed, Famillie en Allemaal Chris.

Voor Disney, Nickelodeon en Ketnet werkt hij regelmatig als stemacteur. Je kon hem al horen in Frozen, Cars 3, Enchanted, Rapunzel, The Incredibles 2 en als ‘Jimmy Z’ in Kratts in het Wild.

Mike Wauters

Koning Arkon
Prins Helmut von Tirolia
Prins Donald van Texania

Mike studeerde musical aan De! Kunsthumaniora van Antwerpen en aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en was vervolgens te zien in tal van musicals. Zo speelde hij reeds mee in o.a. The Lion King (Pumbaa), Beauty & The Beast(ensemble, swing en understudy Tickens), The Little Mermaid (ensemble en understudy Grimbert), Suske en Wiske, De Circusbaron (Jerom), Marie-Antoinette (Graaf Von Fersen) en Assepoester, Het Tamelijk Ware Verhaal (ensemble).

Naast musical speelde hij ook mee in de theatervoorstellingen This Place Is Looking For Better Men, The Elephant Man, De Zingende Prins (De Zingende Prins) en Pannenkoekenkerstfeest (Pannemans).

Je kon hem ook reeds op de televisie bewonderen in de Studio 100 reeks Ghost Rockers, de VTM-soap Familie, Kosmooen De Regel Van 3s. Maar ook in films als De Buurtpolitie: De Grote Geldroof, Lee & Cindy C en Brabançonne. Hij zong het koor in van de films Ugly Dolls en Mary Poppins Returns en ook bij Disney On Ice is hij regelmatig te horen. Mike is tevens de stem van ‘het Beest’ in Beauty & The Beast en van ‘Pumbaa’ in The Lion King.

Brent Pannier

Prins Vladimir van Russania
Prins Don Carlos van Espania
Lakei

Brent Pannier studeerde af van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg binnen de opleiding ‘Musicaltheater’. Daar kreeg hij zangles van Harry Ruijl.

Als kind speelde Brent reeds mee in verschillende musicals zoals Doornroosje (Studio 100) en Peter Pan (Music Hall). Met As You Like It (Creato  & Lucreatief) maakte en speelde hij met enkele vrienden 2 eigen voorstellingen. Na zijn opleiding was hij te zien in The Sound of Music (Stage Entertainment), De Muze van Rubens (Judas Theaterproducties) (waarvoor hij een Musicalworld-nominatie kreeg voor ‘Beste mannelijke bijrol’), Viva Minerva en De Sinksenfoor (Het Achterland), De Gelaarsde Kat (Efteling Theater), Roodkapje, de Sprookjesmusical (Music Hall), Zoo of Life (Luc Stevens Producties),Macbeth (Vlaams Fruit & Ludvig) en Kiss of the Spiderwoman (InTeam). Later dit seizoen kan je hem naast De Prinses en de Toverspiegel ook bewonderen in Paprika (EWT).

Naast musical was Brent te zien in diverse commercials en tourt hij door Vlaanderen met de educatieve voorstelling OUT(Vlaams Fruit).

Brent geeft ook les bij het Jeugdtheater ‘Ondersteboven’ en werkt regelmatig als stemacteur. Zo sprak hij reeds de stemmen in van o.a. ‘Barry’ in de Disney Channel serie Best friends Whenever, ‘Jasper’ in Nickelodeon-serie Butterbean’ s café, ‘Zwam’ in Lilybuds, ‘Bo’ in Kody Kapow, ‘Shachar’ in Spelkeepers en ‘Lars’ in de Ketnetserie Lars is te laat.

Elke Buyle

Koningin Elisabeth

Elke studeerde af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Je kon haar reeds aan het werk zien in de musicals Dans der Vampieren in Antwerpen, Tanz der Vampire in Berlijn, Oliver!, Doornroosje, Volmaakt, ’14-’18, de Spektakelmusical, Roodkapje, de Sprookjesmusical, Hans en Grietje, de Sprookjesmusical en Scrooge, de Musical.

Ze speelde ‘Clodovea’ en ‘Elza Eénoog’ in Wickie de Viking, de Musical, ‘groothertogin Isabella van Spanje’ in de openluchtmusical Rubens en vertolkte regelmatig de rol van ‘Hedda Hopper’ in Music Hall’s Chaplin, de Musical.

Hiernaast sprak Elke de stem in van ‘Elsa’ in de Vlaamse Disneyfilm Frozen. Met het nummer ‘Laat Het Los’ werd ze door Radio 2 genomineerd als ‘beste zangeres van Vlaanderen’. Ze was soliste bij Musical zingt… 90ies en Musical zingt… Diva’s van Jamaja Producties, bij Disney in Concert: Magical Music from the Movies in Brussels Expo en in Music Hall’sThe Best of Musicals en The best of Musicals in concert.

Op televisie kon je Elke aan het werk zien in Sing that Song en Op zoek naar Maria, waar ze de vijfde plaats behaalde.

Verder geeft ze zangles bij VZW Kamer 58 en was ze als vocal coach verantwoordelijk voor tientallen amateurproducties. Elke is één van de vier zangeressen van Ladies of the Fifties, Ladies of the Sixties en Ladies of the Seventies.

Dit najaar staat Elke voor het eerst solo op de planken met haar eigen voorstelling Elke Buyle pakt het vast!.

Charlotte Verduyn

Koningin Elsa + Dance Captain

Charlotte volgde een voorbereidend jaar musical aan De Kunsthumaniora Brussel om vervolgens haar bachelor ‘Musicaltheater’ te behalen aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hier kreeg ze zang-, drama- en dansles van o.a. Sofie Dirkx, Harry Ruijl, Brigitte Odett, Alexandra van Marken, Florian Boutonnier en Tim Van der Straeten.

Na haar studies speelde Charlotte mee in de musicals Beauty and the Beast (swing), Mozart, de Musical (understudy ‘Constanze’), Hans & Grietje, de Sprookjesmusical (één van de drie vertelsters) en Aladdin (Jamilah).

In de zomer van 2017 trad ze op als zangeres van Zang en Gelukkig op het Negen Pleinen Festijn in de Efteling. Als zangeres ging ze ook de wereld rond op het cruiseschip ‘MS Amadea’ waar zij naast vele shows ook haar eigen show bracht.

Hiernaast speelde ze reeds een aantal gastrollen op TV en is ze frontvrouw bij de coverband Manyana.

Charlotte Campion

Kamermeisje Sophie
en BFF van prinses Rosanna

Charlotte ging na haar opleiding ‘Woordkunst-Drama’ aan het Lemmensinstituut te Leuven, verder studeren aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de richting ‘Musical’ en was vervolgens te zien in tal van musicals. Zo speelde ze mee in o.a. Assepoester, het tamelijk ware verhaal (Assepoester), The Sound of Music (Maria), Grease (Rizzo), Sweeney Todd (Johanna), The Best of Musicals, The Last 5 Years (Cathy), Bonnie & Clyde (Bonnie), Anatveka (Bielke) en zoveel meer. Als kind stond ze reeds op de planken met Tintin, Le Temple du Soleil, The Sound of Music, Doornroosje en Annie.

Ze deed ook theaterervaring op in Raisonnez en Het geslacht Borgia en speelde mee in Equus, een afstudeerproject van Fontis. Met de kindervoorstellingen Fleur en Moby Dick van Tweelicht & zoon tourde ze Vlaanderen rond.

Hiernaast verleende Charlotte haar stem aan Nala in de nieuwe live action film The Lion King en was ze reeds te horen in tal van films en series zoals o.a. The Power Rangers, Aladdin, De lego film 2, Coco, Wreck-it Ralph 2, Brother Bear,

Charlotte deed de live voice over van ‘Tinkerbell’ in Peter Pan, The Never Ending Story en ze is de zangstem in de song ‘Superster’ van Olly Wannabe. Voor Throwback Thursday in het Sportpaleis nam ze de Sinterklaasliedjes op.

Haar talent werd reeds bekroond door de Commissie van het Patrimonium met de ‘Gebroeders Darche’ prijs en binnenkort is ze naast De Prinses en de Toverspiegel ook te zien in De Sint wordt oud, Scrooge, de Musical en Sneeuwwitje.

Niels Batens

Koning Berend

Niels Batens komt uit Temse en besloot in 2015, na 3 jaar als reisagent te werken, om naar de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Brussel te gaan. Op school was hij te zien als ‘Keizer Karel’ in Pippin (regie Jeroen Maes), als ‘Sir Danvers Carew’ in Jekyll & Hyde (regie Lulu Aertgeerts) en in Misschien wisten zij alles (regie/creatie Jan Schepens).

In de zomer van 2018 speelde hij mee in het ensemble van de Franstalige versie van Sunset Boulevard van Festival Bruxellons en speelde hij van oktober 2018 tot maart 2019 mee in het ensemble en was hij tweede understudy Wolff, in de spektakelmusical 40-45. Zijn laatste voorstelling op school was Radio Silento. Een musical die hij samen met zijn klas en Lucas Heytens heeft geschreven en waarin hij de rol van ‘Bram’ speelde.

Hiernaast was hij al driemaal te gast in De Cultuurloft voor de MusicalClubJam en was hij deze zomer te zien en te horen in het musicalconcert Musical sous les étoiles van Festival Bruxellons.

Na zijn studies heeft hij ondertussen onderdak gevonden bij VZW Weerwolf waar hij de rol van ‘Pestvogel’ zal spelen in de kindervoorstelling Lotta en de Pestvogel en vanaf februari 2020 zal hij te zien zijn in het ensemble van Daens, de Musical van Studio 100.

Marit Dollevoet

Lakei
Stagiaire

Marit Dollevoet zit momenteel in haar laatste jaar ‘Musicaltheater’ aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze krijgt er zangles van Peggy Hegeman en Jack Breikers.

Als kind speelde ze reeds mee in verschillende musicals. Zo kon je haar aan het werk zien in The Sound of Music als ‘Martha Von Trapp’ (V&V Entertainment) en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat in de rol van ‘Sarah’ (Stage Entertainment). Ze kreeg algauw de smaak te pakken en besloot tijdens haar middelbare schooltijd de vooropleiding MusicAllFactory (Factorium Tilburg) en de vooropleiding Musicaltheater (Fontys Tilburg) te gaan volgen, waarna ze een succesvolle auditie deed voor haar bacheloropleiding.

Tijdens haar opleiding heeft ze verschillende rollen gespeeld, waaronder ‘Martha’ in Spring Awakening, ‘Ariël’ in Footloose en ‘Jenny’ in Company. In de zomer van 2018 speelde ze mee in de openlucht spektakelmusical Rubens op het domein van het Kasteel De Merode in Westerlo en komend seizoen speelt ze mee in het ensemble van De Prinses en de Toverspiegel en Mamma Mia!.